Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 03. 12:51, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Itt a tavasz - kezdődjön a tavaszi nagytakarítás!

Itt a tavasz - kezdődjön a tavaszi nagytakarítás!

Ugyan tartósan jó idő még nincs, mégis egyértelműen érezni a tavasz közeledtét. A melegedő időjárás mellett az évente megrendezésre kerülő lomtalanítás is egyértelműen jelzi: hamarosan itt a tavasz!

A tavaszi nagytakarítás lépéseit ismerve könnyen elkerülhető az azzal járó stressz, így nem csak tiszta és rendezetten otthonnal, de teljes nyugalomban köszönthetjük a jó időt.

Ahhoz, hogy ne vesszünk el a sok feladat között, érdemes listát készítenünk és sorra vennünk mindazon feladatokat, amiket el szeretnénk végezni a tavasz beköszöntével. A nagytakarítás mellett ilyenkor időszerű lehet a felújítás is, de a lomtalanításra feltétlenül sort kell keríteni ekkor. Nyílászárók cseréje, fűtés korszerűsítése vagy csak tisztasági festés - akármiről legyen is szó, fontos, hogy alaposan tervezzünk.

A tervezésben és a kivitelezésben is segítségünkre lehet ma már számos online eszköz, hiszen akár a “to do” listánkat szeretnénk összeállítani, akár a felújításhoz szükséges eszközöket szeretnénk beszerezni, az interneten könnyedén segítséget találunk. Ma már akár új kazánt is beszerezhetünk online, például a webkazán weboldalon, de különféle nyílászárók között is válogathatunk számos internetes felületen. Ha tudjuk, mit keresünk, könnyedén megtaláljuk azt. Lássuk hát, milyen lépésekben érdemes gondolkodni a tavaszi megújulás jegyében!

1. Lomtalanítás

Az első lépés minden esetben a lomtalanítás. A lomtalanítás kétségtelenül az első lépés kell, hogy legyen, hiszen nem lehetséges alapos rendet és tisztaságot elérni felesleges tárgyainkat kerülgetve. A szervezett lomtalanítással ráadásul pénzt is spórolhatunk, hiszen ilyenkor díjmentesen szállítják el feleslegessé vált holmijainkat, ráadásul a szortírozás segít felmérni, pontosan mire is van szükségünk, és milyen tárgyak cseréje lett aktuális.

2. Korszerűsítés

Miközben megszabadulunk feleslegessé vált tárgyainktól, fel tudjuk mérni azt is, milyen berendezés cseréje vagy korszerűsítése vált aktuálissá. A korszerűsítés szó hallattán sokak azonnal megijednek, hiszen a cserével a költségek könnyen az egekbe szökhetnek. A korszerűsítés azonban nem feltétlenül jelent teljeskörű és mindenre kiterjedő cserét, haladhatunk lépésekben is. Ezért is fontos a cselekvési terv készítése, hiszen a felmérés során tudjuk csak megállapítani, mit szükséges azonnal cserélni, és mivel várhatunk akár a következő szezonig. A hideg-melegvíz termelő berendezésekre és a nyílászárókra érdemes ilyenkor kiemelt figyelmet fordítani, hisze olyan részei ezek háztartásunknak, amik a mindennapi komfort érzetünket biztosítják.

3. Festés

Amennyiben a tárgyakkal megvagyunk, érdemes szemügyre vennünk a falakat is. A burkolatok cseréjére ritkábban van szükség, a tisztasági festés azonban minden háztartásban időszerűvé válik 2-3 évente. Spórolni persze itt is lehet, hiszen a festéshez szükséges alapanyagokat is beszerezhetjük online, ráadásul nem is szükséges minden helyiséget egy szezonban felújítanunk. Ha évről-évre (tavaszról-tavaszra) sorba vesszük a helyiségeket, akkor is hamar körbe érünk, és mindegyik szoba festésére sor kerül néhány év alatt.
Te is belevágsz a lomtalanításba és a felújításba idén tavasszal?

Címkék: felújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.