Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 08. 11:49, vasárnap | PR

Így érdemes megyei matricát vásárolni jövőre

Így érdemes megyei matricát vásárolni jövőre

Közeledik az év vége, amit azt jelenti, hogy a megyei autópálya matricák érvényességi ideje is hamarosan lejár. A 2020-as megyei matricák 2021. január 31-e éjfélig érvényesek. Az elővételes vásárlás hamarosan elérhető.

A megyei matricákat idén is lehetőségünk lesz elővételben megvásárolni, ami 2020. december hónaptól válik elérhetővé. Vélhetően a megyei matrica ára továbbra is megyénként 5 000 Ft-ba fog kerülni, tehát valószínűleg nem fog emelkedni az ára jövőre sem.

A megyei matrica érvényessége

A megyei autópálya matrica a vásárlás időpontjától a tárgyévet követő év január 31. napjának 24. órájáig érvényes. Területi szempontból pedig a megadott megye fizetős, azaz díjköteles útszakaszaira érvényes, valamint a határos megyék irányába eső első csomópontig. Nézze át ezen az oldalon a megye térképet és autópályákat, és tervezze meg, mely utakon haladna a mindennapokban, melyik megyé(ke)t érintené utazásaival.

Ingyenes térképes tervező

Megkönnyítheti a dolgát, ha az ingyenes térképes kalkulátort használja ahhoz, hogy megtervezze utazását. Az év során leggyakrabban használt útvonalaiból induljon ki, csak be kell írni a tervezőbe a kiindulási és a cél települést, valamint megadni a járműkategóriát, és a kalkulátor kiszámolja, hogy melyik megyére vagy megyékre érdemes megvenni a megyei matricát.

A megyei matrica térkép megmutatja a preferált útvonalat is, és összehasonlítja a megyei matricák árát az éves autópálya-matrica árával.

A megyei matrica ára vélhetően nem változik 2021-ben

Bár még hivatalosan nem jelent meg az információ, de nagy valószínűséggel nem emelkedik a megyei matrica ára 2021-ben, tehát marad a 2020-as ár, azaz a D1 és U kategóriában a megyénként 5 000 Ft.

Kinek érdemes megyei matricát vásárolni?

A megyei autópálya-matrica sok autósnak könnyebbséget jelent, mert költséget csökkent. Különösen azoknak jelent segítséget, akik eddig ingyenes autópálya-szakaszokat használtak és nem volt éves matricájuk. Esetükben az új fizetős szakaszok díját enyhíti.

Az elővárosokból, illetve az agglomerációból bejárók többségét érinti, ezért nekik mindenképpen jól jöhet a megyei matrica. Azoknak is előnyös lehet a megyei autópálya-matrica, akik kis területen, egy-egy megyében járnak gyakran, mert így nem kell minden alkalommal heti vagy havi matricát vásárolniuk, mert a januárban megvásárolt megyei matrica érvényessége egy év.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.