Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 15. 14:47, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A kontinens északi tájain ciklonok vonulnak nyugatról kelet felé. A hozzájuk tartozó frontrendszerek mentén erősen felhős vagy borult az ég. Izlandon az eső esik, az Urál előterében pedig több helyen havazik, illetve hózáporok alakulnak ki. Sekély ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje fölött is, ott szórványosan fordul elő eső, egy-egy zivatar is kialakul. Ugyanakkor az Atlanti-óceántól a Germán-Lengyel-alföldön át egészen a Fekete-tengertől északra eső területekig magasnyomású zóna húzódik. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé csendes, eseménytelen, őszi idő a jellemző, az alacsonyszintű rétegfelhőzetből legfeljebb néhol alakul ki szitálás. A kora délutáni órákra délen jobbára 12 és 21 fok közé melegszik fel a levegő, sőt az Ibériai-félsziget déli felén és Szicíliában 22, 24 fokot is mérnek, másutt nagyrészt 3 és 11 fok között, Észak-Skandináviában fagypont alatt alakul a csúcshőmérséklet.
A Kárpát-medence időjárása szombat estig lényegesen nem változik.

Várható időjárás szombat estig:
-------------------------------

Pénteken délkelet felől inkább csak a keleti és a középső országrészben szakadozik fel helyenként a felhőzet, másutt nagyrészt borult marad az ég. Nyugaton és északon néhol kisebb eső is előfordulhat. Éjszaka többfelé képződik köd. Szombaton a köd feloszlását követően gyengén felhős és borult, párás, néhol tartósan ködös területek egyaránt előfordulnak. Napsütésre nagyobb eséllyel az Alföldön, ködre pedig a Dunántúlon számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. Pénteken délen időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél, szombaton gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 7, 12 fok között várható, de a ködös tájakon csak 5, 6 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;