Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2019. Augusztus 17. 00:00, szombat | PR

Hasznos tanácsok az iskolakezdéssel járó stressz elkerülésére

Hasznos tanácsok az iskolakezdéssel járó stressz elkerülésére

Az iskolakezdés gyakori stresszforrás a szülők életében. Elvégre ilyenkor kell beszerezni minden olyan kelléket, amire a gyermeknek szüksége lehet majd a hosszú tanév során. Mindez persze egy meglehetősen időigényes feladat, amely a családi kasszára is komoly terhet jelenthet.

Persze nem feltétlenül szükséges, hogy az iskolakezdés automatikusan rengeteg feszültséggel járjon együtt. Némi tudatossággal és átgondolt választásokkal meg lehet találni ennek a nagyságrendekkel nyugodtabb módját is.

Rövid bejegyzésünkben pontosan ebben igyekszünk segítséget nyújtani. Nézzük tehát, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy az iskolakezdés kevésbé legyen stresszes a számunkra.

Figyeljünk oda a megfelelő időzítésre!

A szülők legnagyobb része augusztus közepe után kezdi meg csak az iskolakezdéshez szükséges felszerelés begyűjtését. Ez két dolgot is maga után von. Egyrészt ilyenkor sokkal többen vannak az üzletekben, másrészt az árak is magasabbak lesznek.

Hogyha már a nyár első felében vagy a közepe táján elkezdjük szép lassan beszerezni a szükséges eszközöket, azzal sokat nyerhetünk. Egyrészt jóval kisebb sorokat kell majd kiállnunk a papír - írószer boltban, másrészt kifogva néhány akciót még olcsóbban meg is tudjuk úszni a készülődést.

Érdemes tehát a következő alkalommal előre gondolkodni, és nem az utolsó hetekre hagyni a bevásárlást.

Fontos szempont a tanszerek beszerzése kapcsán

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az iskolakezdés a gyerkőcök számára is komoly stresszforrás lehet. Elvégre nyomasztólag hat rájuk a tudat, hogy néhány nap múlva egy időre véget érnek a gondtalan napok, és ismét a tanulásé lesz a főszerep az életükben.

A tanszerek vásárlásánál tehát vegyük figyelembe az ő ízlésüket is! A tolltartó, a füzetek bekötésére használt lap, illetve az egyéb tanszerek kapcsán keressük olyan változatokat, amik nekik is tetszenek. A kedvenc mesére vagy a kedvenc focicsapatra, hobbira emlékeztető dolgok talán egy kicsit a lurkó kedvét is meghozzák a sulikezdéshez.

Keressük a praktikus megoldásokat

Ceruzák, tollak és füzetek tekintetében lehetőség szerint keressük meg azokat a változatokat, amik kellően praktikusak, és egyúttal időtálló megoldásnak tűnnek. Ezzel a saját dolgunkat is meg tudjuk könnyíteni, mert az így összeállított felszerelés egész éven át kitarthat majd.

Nyugodtan keressünk rá az interneten is akár, hogy melyik ceruzák, füzetek és egyéb eszközök képviselik az igazán jó minőséget, méghozzá megfizethető áron. Némi kereséssel minden bizonnyal meg tudjuk találni a leginkább ideális megoldást, ami egyszerre fogja csökkenteni a beszerzéssel járó stresszt, valamint a költségeket is.

Ilyen lehet például, ha szétnézünk a Játéksziget iskola és írószer választékában, hiszen ők mindenre gondolnak, amire csak szüksége lehet a gyerkőcnek a következő tanévben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 08:24, hétfő | PR

8 sport titokról rántjuk le a leplet

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 12. 10:21, csütörtök | PR

Pihe-puha kisbarát