Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Június 21. 02:20, kedd | Helyi sport

Háromszor állhatott dobogóra Papp Károly

Háromszor állhatott dobogóra Papp Károly

A bowling, tollaslabda és úszó küzdelmek zajlottak hétfőn három helyszínen a XVIII. Szervátültetettek Világjátékának harmadik napján Göteborgban, s a hármas szám a tatabányai Papp Károly számára igencsak szerencsésnek bizonyult: az

A péntekig tartó világjátékokon 55 nemzet transzplantált versenyzői 12 sportágban mérik össze tudásukat, hazánkat 46 sportoló képviseli, Komárom-Esztergom megyéből egyedül Papp Károly, aki 2008-ban kapott új vesét.

Az úszó a verseny előtt az esélyekről óvatosan nyilatkozott, hiszen – bár tavaly Dublinban, a Transzplantáltak és Dializáltak Európai Játékain egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett – Göteborgban harminccal több ország versenyzői küzdenek a helyezésekért.

A bravúr és a kiváló eredmény azonban ezúttal sem maradt el. Papp Károly hétfőn 50 méteres hátúszásban ezüst, 100 méteres mellúszásban pedig bronzérmet szerzett,s a 4x50 méteres férfi vegyesváltó tagjaként is a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe