Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Szeptember 01. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Mohai Balázs

Gigantikus mozaikot építettek legóból a MOME-n

Gigantikus mozaikot építettek legóból a MOME-n

Mintegy 170 ezer legóelemből álló gigantikus mozaik készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME).

A több mint száz ember bevonásával megépített mozaikot a MOME capusán, a GROUND fogadótérben lehet megtekinteni szeptember 7-ig.

A Beszélgetés a Campuson című, 169 416 legóból álló, vidám színvilágú, pop-art stílusú alkotás fotómozaik technikával épült több mint 300 órán keresztül - tájékoztatta a MOME kedden az MTI-t.

A LEGO és az egyetem együttműködéséből született mű, amelyet a Talent Awards 2020/21 pályázat győztese, Szabó Évu tervezőgrafika szakos hallgató álmodott meg, 150 kilogramm súlyú, és a művészet, a dizájn és a tudomány ezer szálon való kapcsolódását jeleníti meg.

A megvalósításban a MOME hallgatóin és munkatársain kívül a legómozaikok építésére specializálódott, hátrányos helyzetű fiatalokból álló Tekerd! kreatív csoport is részt vett.

A mozaikot kedden ünnepélyes keretek között mutatták be a közönségnek.

Címkék: lego, MOME, mozaik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során