Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:33, csütörtök | Helyi sport

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Vasárnap, szeptember 18-án 13 órától kezdődik el az a városi ünnepség, melynek során a tatabányai labdarúgó stadion Grosics Gyula nevét veszi fel.

A rendezvény ingyenesen látogatható mindenki számára. Ünnepi köszöntőt mond Borkai Zsolt a MOB elnöke és Schmidt Csaba polgármester.

A megyeszékhely közgyűlése még korábban döntött arról, hogy a létesítményt az Aranycsapat és a Tatabányai Bányász egykori világhírű kapusáról nevezi el.

A névadó ünnepségen jelen lesz a nyolcvanhatodik évében járó Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója. A névadó időpontja kapcsolódik a tatabányai futball egy emlékezetes dátumához, éppen harminc éve annak, hogy a TBSC 2-1-re legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupában. A jeles évforduló apropóján ismét pályára lépnek az egykori kedvencek, akik 14 órától a Hírességek Válogatottjával mérkőznek meg.

Ezt követen 16 órától a Duna FC Tatabánya – BKV Előre másodosztályú bajnoki mérkőzés nézhetik meg a szurkolók.
Grosics Gyula 394 NB I-es mérkőzésen és 86 válogatott találkozón állt a kapuban. Nem csak kiváló sportteljesítményével, de emberséges magatartásával méltán példaképe sokunknak. Városunk büszke arra, hogy stadionja egy ilyen klasszis játékos és példamutató ember nevét viseli a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.