Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Épphogy átadták, máris megszűnik a Zalai Baromfifeldolgozó

Épphogy átadták, máris megszűnik a Zalai Baromfifeldolgozó

Megszűnik a vadonatúj, második baromfifeldolgozó is Zala megyében - írja a Zalai Hírlap. Az újság szerint hetekkel ezelőtt leállították a termelést Pacsán, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-ben. Az alig másfél éve, másfél milliárd forintos beruházással induló üzem több mint egymilliárd forint adósságot halmozott fel, s jelenleg zárva tart.

Mint a cég ügyvezetői elmondták - az alapításától kezdve ma már a harmadik ügyvezetőt fogyasztja a vállalkozás -, a leállítás oka a veszteséges termelés tarthatatlansága volt. A tulajdonosi kft-taggyűlés a cég végelszámolással történő megszüntetése mellett döntött.Torda Csaba ügyvezető szerdán, a taggyűlés befejezése után közölte a végelszámolással történő megszüntetésről szóló döntést. Arra a kérdésre, mi kényszeríti ki a végelszámolást, annyit mondott, ennek indoklása a tulajdonosokra tartozik. Egyébként, mint minden végelszámolásnak, ennek is az az értelme, hogy a cég a jelenlegi formájában megszűnik.

A telephely és az üzem nagy érték, valószínűleg átkerül majd valaki vagy egy több tagból álló tulajdonosi kör birtokába. Tudomásom szerint ez a szándék fennáll. Csak az a kérdés, hogy ezt mennyi idő alatt, hogyan tudják megvalósítani. Előttem nem ismeretes a leendő befektető vagy befektetők személye - válaszolta az ügyvezető kérdésünkre.

Ameddig a kilépő dolgozók fizetésére tudtak pénzt összeszedni, addig őket kifizették. Mára a kft. folyószámlahitele is lejárt. A dolgozók jelenlegi és jövőbeni járandósága a bérgarancia alap terhére kerül várhatóan kifizetésre. Aki nem mondott fel, annak folyamatban van az elbocsátása, a csoportos létszámleépítés május 10-től fog megindulni - mondta az ügyvezető.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. végelszámolója Somogyi Ferenc lett, a TM-LINE nevű cég vezetője, aki annak idején a Zalabaromfi Zrt.-t felszámolta. Torda Csaba hozzátette, az ő ügyvezetői állása jövő héttől megszűnik, onnantól a végelszámoló rendelkezik mindenről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.