Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Október 16. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek – hangsúlyozta Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára a Média a Családért Alapítvány és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének közös konferenciáján kedden.

Fűrész Tünde megnyitó beszédében emlékeztetett, a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság a kormányalakítást követően, idén jött létre azzal a céllal, hogy kormányzati eszközökkel támogassa a családokat. Hangsúlyozta, a gyermekek a fiatalok jóléte és jól léte nem választható el a családok jólététől és jóllététől. Kiemelte, harmonikusan működő családok nélkül nincs jól működő társadalom – ez az alapvetés pedig a családvédelmi sarkalatos törvényben is le van fektetve. Az állam mellett ugyanakkor nagy szerep hárul az egyházakra, a gazdasági élet szereplőire és a médiára is – tette hozzá.

A helyettes államtitkár közölte, a gyerekek lelki állapota tükrözi, mennyire működik jól egy társadalom. A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek. Az államtitkárság célja ezért, hogy a közszemlélet és közgondolkodás családbarát irányba mozduljon, és ebből a szempontból is kiemelkedő jelentőségű a mostani konferencia – emelte ki Fűrész Tünde.

Kiss-Rigó László, Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke a fiatalokat érő kihívásokról beszélt. Mint fogalmazott, „a mi többletünk a nevelés és az értékrend, mivel az immunitás biztosítása előre a legjobb megelőzés”.

Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense plenáris előadásában a médiában megjelenő gyerekképről beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy a médiában rendkívül alulreprezentáltak a fiatalok. Az ábrázolások 71 százalékában pedig negatívan, problémaként mutatják be a gyerekeket. Hangsúlyozta, miközben a családok számára egyre értékesebb a gyermek, a médiában évek óta nem változik a státuszuk.

A Vonzások és választások – Gyerekkor és felnőttkor határán című konferencián a szakemberek és érdeklődők szekcióbeszélgetéseken járták körbe a fiatalokat érintő problémákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.