Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Június 21. 06:57, kedd | Kék hírek

Elfogták a tatabányai kaméleont

Elfogták a tatabányai kaméleont

Rutinos bűnelkövetőnek számít az a 33 éves szári asszony, akit pénteken fogtak el a tatabányai nyomozók. 56 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A nő pénztárcákra specializálta magát, Tatabányán 8 esetben járt sikerrel az elmúlt hetekbe. Óvodába, kozmetikai szalonba, kórházba, játékterembe és ingatlan közvetítőhöz ment be lopási szándékkal, ahol a kiszemelt áldozat figyelmetlenségét kihasználva vagy azt szándékosan elterelve tette zsebre a sértettek pénztárcáját.

Az elkövetés körülményei, az elkövetőről adott személyleírás alapján a nyomozók tudták, hogy egy személy követte el valamennyi bűncselekményt, de a kép csak nem akart összeállni, a sértettek ugyanis az elkövető hajszínére vonatkozóan mást és mást mondta a rendőröknek. Volt, aki szőkén látta, míg más vörös vagy fekete hajú nőről adott személyleírást.

Széles körű adatgyűjtést végeztek a nyomozók, akik a hajszín helyett egy másik ismertető jegy alapján próbálták beazonosítani a nőt. Kézfején tetoválás volt látható, ami nem túl gyakori. Végigjárták a környéket, de ilyen asszonyt senki sem ismert. Péntekig. Akkor ugyanis egy állampolgár, aki tudta, hogy a tatabányai nyomozók keresnek egy tetovált kézfejű nőt, értesítette a Rendőrséget, mi szerint az egyik játékteremben megtalálják a keresett személyt.

A nyomozók egy percig sem tétlenkedtek, a megadott címre siettek. Meg is találták az akkor fekete hajú asszonyt, akinek a rendőrök látták hirtelen a mellékhelyiségben akadt dolga. A rendőrök megvárták, míg kijön a mosdóból, majd a nőt előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A kapitányságon minden körülményt sikerült tisztázni. Kiderült, hogy a nőt június 4-én Sopronban hasonló bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és ott számozott fotót is készítettek róla. A képen az asszony szőke hajjal volt látható. Kihallgatása során a gyanúsított elmondta, hogy haját a soproni rabosítás után festette feketére, ezért láthatták őt Tatabányán előbb szőkén, majd feketén. A vörös hajra a házkutatás adott magyarázatot a rendőröknek, lakásán ugyanis találtak egy vörös parókát.

A nő 8 lopást ismert el gyanusítotti kihallgatása során, mellyel összesen 56 rendbeli bűncselekményt követett el. a 33 éves szári asszonyt őrizetbe vették, a bíróság pedig vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.