Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Január 25. 11:00, péntek | Helyi önkormányzati

Elektronikus számlázási képesség a kamarai tagok számára!

Elektronikus számlázási képesség a kamarai tagok számára!

Sajtótájékozató a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a tagjai körébe tartozó vállalkozások versenyképességének növelése érdekében, az adminisztrációs terhek csökkentésére illetve a költséghatékony számlázás érdekében az országban elsőként ingyenesen hozzáférhető módon megteremti az elektronikus számlák fogadásának lehetőségét, közölte a jó hírtJuhász József, a Kamara elnöke.

Az Európai Unió, illetve maga a versenyszféra is ösztönzi az elektronikus számlázás elterjesztését tekintettel arra, hogy ez a számlázási mód költséghatékonyabb, környezetkímélőbb, hozzájárul a vállalkozások közötti pénzáramlás gyorsulásához, illetve az alacsonyabb számlázási költségeken keresztül a versenyképesség növeléséhez. Hazánkban is egyre több nagyvállalat csak úgy alkalmaz beszállítókat, hogy számukra kötelező érvénnyel előírja az elektronikus számlázás képességét.
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Brainwave Kft. alkalmazásával azonnali költséghatékony megoldást kínál arra, hogy kamarai tagok számláikat elektronikusan bocsássák ki vagy fogadják be. Ezt a képességet a Magyar Telekom, a KPMG valamint a Brainwave Kft. együttműködésében létrejött online rendszeren keresztül teremtik meg.

Mind a KEMKIK, mind a tagok számára az elektronikus számlázás nem helyhez kötött, bárhonnan elérhető, a vállalatvezetők, tulajdonosok akár levelezésükön keresztül is elérhetik rendszerünket, mely mobil eszközökről, okostelefonokról is működik.
A kamarai tagok számára jó hír, hogy a rendszerhez való csatlakozás gyors és egyszerű. Első lépésben a KEMKIK regisztrál a rendszerbe. Ezzel a KEMKIK képessé válik elektronikus számla küldésre és fogadásra az online rendszerből. Regisztrációt követően a KEMKIK meghívja fiókfelhasználónak mindazon tagjait és regisztrált tagjait, akik érvényes, helyes e-mail címmel rendelkeznek. Ezután a vállalkozásoknak a szolgáltatás igénybevételéhez csak egyszerűen követni kell a linket amit a KEMKIK-től kaptak e-mailben.

A regisztrált tagság számára az elektronikus számlafogadás ingyenes. A tagok számára csak akkor merül fel szolgáltatási díj, ha saját döntésük alapján elkezdenek a rendszerrel más üzleti partnereik számára is elektronikusan számlázni, vagy egyéb szolgáltatásokat igénybe venni. Ebben az esetben a KEMKIK-en keresztül olyan szolgáltatási díjra lesznek jogosultak, ami a papír számlázás költségeinél alacsonyabb számlázási költségszintet jelent számukra (akár 20-40%-os megtakarítás). Ezzel a KEMKIK hozzájárul a tagság számlázási költségeinek csökkentéséhez.

A rendszer teljes körű számlázó programként is működhet mivel képes papír alapú számlázásra is. A kamarai tagok az év elejére való tekintettel adott esetben dönthetnek úgy, hogy a jelenlegi számlázó rendszerük licencdíját megtakarítják és az új rendszert használják, így további költségmegtakarítást realizálhatnak.
A KEMKIK már most elkezdi használni a rendszert, hiszen a 2013-as tagdíjakról a számlát már ezzel a rendszerrel elektronikus számlaként küldi ki, a tagság így biztosan értesül a rendszerről.
A KEMKIK a kamarai regisztrációhoz szükséges felszólító leveleket is ezen rendszer segítségével küldi ki az Elektronikus Posta Központon keresztül. Az Elektronikus Posta Központ szolgáltatása a rendszeren keresztül minden kamarai tag számára elérhető lehet. Ezt igénybe véve a vállalkozások elektronikus úton küldhetnek nagyszámú levelet az Elektronikus Posta Központba, ahol kinyomtatják, borítékolják és a Posta kézbesíti a küldeményeket.
Az év folyamán a KEMKIK további előnyöket tud felmutatni azon vállalkozások felé amelyek esetleg még nem kamarai tagok, így ösztönözni a KEMKIK az új tagok belépését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe