Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Mohai Balázs

Elbúcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát, módosul a hajóközlekedés

Elbúcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózát, módosul a hajóközlekedés

Pénteken búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A 11.00 órakor kezdődő búcsúztató alatt módosul a hajóközlekedés.

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a búcsúztató idején a D12-es hajójárat a szokásostól eltérő menetrend szerint, kétóránként közlekedik. A pontos menetrendről a hajóállomásokon, a BKK honlapján, valamint a BKK FUTÁR alkalmazásban lehet tájékozódni.

Az áldozatok előtti tisztelgésként a D12-es hajójárat árbocán fekete szalaggal közlekedik. "A BKK és a BKV Zrt. tisztelettel adózik a tragikus baleset áldozatainak emléke előtt, és ezúton is szeretné együttérzését, részvétét kifejezni a hozzátartozók felé" - írták a közleményben.

A Panorama Deck Hajózási Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a saját halottjainak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

Az érdeklődők a Margit híd Országház felőli oldaláról követhetik az eseményt. A szervezők azt kérik, hogy kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.