Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 08. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egy magyar is meghalt a szlovén hegyekben

Egy magyar is meghalt a szlovén hegyekben

A legmagasabb szlovén hegycsúcson egy héten belül ketten is életüket vesztették, köztük egy 37 éves magyar férfi. Vasárnap egy 55 éves horvát hegymászó szenvedett halálos balesetet a 2863 méter magas Triglav-csúcsról leereszkedve. A férfi megcsúszott és több száz métert zuhant, holttestét a Kredarica fennsíkon találták meg.

Pontosan egy héttel korábban egy magyar turista járt szerencsétlenül: megcsúszott a Tominskova túraösvényen és súlyos fejsérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, de július 2-án, szerdán belehalt sérüléseibe.

Két héten belül hárman csúsztak meg és szenvedtek halálos balesetet, az év eleje óta pedig tizenketten haltak meg a szlovéniai hegyekben.

A szlovén rendőrség ezért felszólította a hegymászókat és a gyalogtúrázókat, hogy kellő felszereléssel induljanak útnak és tanúsítsák a lehető legnagyobb figyelmet. 'A cél ne a hegyre való feljutás, hanem az onnét való visszatérés legyen' - olvasható az ajánlásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).