Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Szeptember 09. 09:35, péntek | Helyi

Diplomata a Kereskedelmi és Iparkamaránál

Diplomata a Kereskedelmi és Iparkamaránál

A Dél-afrikai Köztársaság Nagykövete, Johann Marx tett bemutatkozó látogatást csütörtök délelőtt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában. A diplomatát Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke fogadta.

Johann Marx elmondta, országa a kontinens legfejlettebb állama, melynek széleskörű üzleti és kereskedelmi kapcsolatait vannak egész Afrikával. Dél-Afrikában fejlett az úthálózat és a bankrendszer és élénk a gazdasági élet. A nagykövet szólt arról, hogy Dél-Afrika szívesen várna az országban befektető magyar vállalkozásokat, elsősorban a vízkezelés, az út- és vasútépítés, illetve a megújuló forrásokból származó energia-termelés területén.

Dr. Szerencsés László vendégének bemutatta a kamara felépítését, a nagykövet részletesen kérdezett a szervezet felépítéséről, működéséről. Az elnök ismertette, hogy a gazdasági élet húszezernél több szereplőjével teremthetnek kapcsolatot a megyében, illetve elmondta, hogy kapcsolataikat felhasználva elősegítik, hogy Komárom-Esztergom megye érdeklődő vállalkozói megismerhessék a Dél-afrikai Köztársaság lehetőségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya