Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Január 10. 15:16, kedd | Helyi

Beszélgetés Schmidt Csaba polgármesterrel sajtóreggeli keretén belül

Beszélgetés Schmidt Csaba polgármesterrel sajtóreggeli keretén belül

„Tatabánya Hazavár” program elképzeléseiről tartott beszédet Tatabánya polgármestere, Schmidt Csaba. Valamint említést tett még néhány aktuális témáról, ami Tatabánya pozitív fejlődését veszi célba.

Egy város szépségét nem csak történelme, természeti környezete, épületei, utcái, terei, parkjai jelentik, hanem ehhez az ott élők jó közérzete, az otthonosság érzése, a településéhez való ragaszkodás is hozzátartozik. Ezeknek az érzéseknek, értékeknek a megteremtését kívánjuk támogatni a fiatalok körében a „Tatabánya Hazavár” programmal, hogy így erősítsük a helyi közösséget, a generációk együttműködését, a fiatalok helyben maradását.
Három alapvető szempontból indultunk ki:
1. Fiataljaink szerezzenek teljesítményképes, korszerű, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudást. Ezt szolgálja a tanulmányi eredményt figyelembe vevő Stúdium Ösztöndíj Program.
2. Jussanak képességeik kibontakoztatására alkalmas munkahelyhez, kapjanak képzettségüknek megfelelő, értékteremtő munkát. Erre irányul a Kóta József Gyakornoki Program.
3. Teremtsük meg az önálló életkezdés, a hosszú távú itteni letelepedés elsődleges feltételét, az önálló lakást (bérlakáshoz jutás, első lakás vásárlása, építési telek megszerzése).

Ezek az elképzelések valósulnak meg a "Tatabánya Hazavár" program első két pillérében a Stúdium Ösztöndíjbanés a Kóta József Gyakornoki Programban. A harmadik pillére az Önálló élethez saját otthon elem, amely a városban történő hosszú távú vásárlásának támogatásával vagy kedvezményes építési telek megszerzésének lehetőségével.

A"Tatabánya Hazavár" program kialakításához egy városi konzultáció keretében kikérjük a tatabányai emberek véleményét is. Az ezzel kapcsolatos kérdőívet a városi újsággal juttatjuk el hozzájuk, amit postai úton vagy a közösségi terekben kihelyezett gyűjtőládákba való bedobással 2012. február 10-ig küldhetnek vissza. Úgy gondolom, hogy az így birtokunkba jutó vélemények nagy segítséget nyújtanak majd a "Tatabánya Hazavár" végleges kialakításához.

Schmidt Csaba zárásként elmondta még, hogy bízik abban, hogy a kérdőívek kitöltésével személyesen is hozzájárulnak a program sikeréhez, mert ez a város a mi otthonunk, A Mi Tatabányánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya