Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 25. 16:03, szombat | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Belga RTL: merényletet terveztek a vasárnapi magyar-belga Eb-nyolcaddöntő idején Belgiumban

Belga RTL: merényletet terveztek a vasárnapi magyar-belga Eb-nyolcaddöntő idején Belgiumban

Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást

- jelentette szombati híradásában a belga RTL televízió. A csatorna internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében.

Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol. "Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont" - mondta.

A La Derniere Heure című helyi lap értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka egy másik embert is elfogtak az ugyancsak Vallóniában található Mons városában.

A belga szövetségi ügyészség megerősítette az őrizetbe vételekről szóló híreket, ugyanakkor azt közölte, hogy korai lenne még konkrét terrortámadásról beszélni.
Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése