Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Október 14. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alábbi ételektől jobban fog aludni

Az alábbi ételektől jobban fog aludni

Egy nemrégen végzett amerikai felmérés szerint a lakosság 63 százaléka nem elégedett hétköznapi alvási mennyiségével és minőségével. Ennek oka lehet a stresszes környezet, a nehéz munka, azonban a nem megfelelő alvás hosszú távon olyan súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint a szívbetegségek vagy a depresszió. AFox Newscikke szerint néhány étel fogyasztásával azonban javíthat alvási minőségén.

A hal gazdag a triptofánban, ami egy olyan aminosav, ami megemeli a szerotonin szintet, ami pedig a megfelelő szintű melatonin nevű hormon termelődéséhez szükséges. Ez utóbbi felelős az ébrenléti és az alvási ciklusok megfelelő váltakozásáért.

Régi mondás, hogy elalvás előtt igyon meg egy pohár meleg tejet, amitől jobban fog tudni aludni. A tejtermékek, a joghurt, a tej és a sajt gazdag melatonin-termelő kalciumban, márpedig azt már számos tanulmány kimutatta, hogy a kalcium-hiány megnehezíti az elalvást.

A cseresznye az egyik azon kevés ételek közül, amelyek melatonint tartalmaznak. A banánban található kálium és magnézium pedig szintén segítenek a pihentető alvásban. A dió szintén gazdag magnéziumban és kalciumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.