Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | PR

Az alábbi 5 ok miatt érdemes harcművészetet vagy küzdősportot űznöd

Az alábbi 5 ok miatt érdemes harcművészetet vagy küzdősportot űznöd

A harcművészeknek már a nevükben is benne van, hogy többről szólnak, mint egyszerű sportról. Hiszen ezek a tevékenységek nemcsak arra jók, hogy elsajátítsuk a harci képességeket, és nemcsak a mozgás örömét adják azoknak, akik ezekkel az edzésformákkal foglalkoznak, hanem ennél sokkal többet.

Olyan leckéket nyújtanak, amiknek az élet más területein is nagy hasznát lehet venni, és a személyiség fejlesztésében is fontos szerepük van.

Ha még nem döntötted el, hogy belevágj-e valamelyik harcművészetbe, akkor most megosztunk veled 5 olyan érvet, amik segíthetnek megtenni az első lépéseket.

1. Megfelelő erőnlétet ad

A sportok egyik célja, hogy a gyakorlásuk során megfelelő állóképességre tegyünk szert, és hogy fittebbé, aktívabbá váljunk, ami a fejlődés alapja. A harcművészetek kiválóan alkalmasak erre, hiszen a technikai edzések mellett erőnléti órák is vannak. Így egyszerre két területen is javíthatod a teljesítményed, ami további lökést ad majd, hogy ne hátrálj meg, és kihozd magadból a maximumot a hétköznapokban is.

2. Megtanít, hogy kontrolláld az érzékeidet

Nem újkeletű az a nézet, hogy minden fejben dől el. A küzdősportokra pedig halmozottan igaz, hogy hatalmas koncentrációt igényelnek, amihez ki kell ürítened az elmédet. Erre azonban nem mindenki képes, pedig a ringben semmi nem vonhatja el a figyelmed az ellenfélről. A harcművészetek az összpontosításra is megtanítanak, amit azután máshol is haszosíthatsz.

Az érzékek, illetve a reflexek irányítása, kontrollálása is fontos, amiről szintén sokat tanulhatsz a küzdősportok gyakorlása során.

3. Tiszteletre tanít és önbizalmat ad

A harcművészetek növelik az önbizalmad, ahogy edzésről edzésre fejlődsz, de azt is megmutatják, hogy nem szabad elbíznod magad. Hiszen mindig lesz olyan, aki jobb, gyorsabb nálad, ami alázatra és mások tiszteletére nevel. Idővel arra is rájössz majd, hogy az erőszak nem old meg minden problémát, és hiába leszel tudatában az erődnek, sokkal bölcsebben mérlegelsz majd.

4. Rájössz, hogy nem a méret számít

A küzdősportok elsősorban nem a fizikai erőről szólnak, itt nem az a legmenőbb, aki a legnagyobb darab. Rá kell jönnöd, hogy a saját testi adottságaidat hogyan kamatoztasd, és hogyan használd fel az ellenfeled energiáját egy küzdelem során.

5. Megtanulod, hogy milyen az, amikor megütnek

A küzdősportokkal együtt járnak a sokszor kemény ütések és rúgások, amiket meg kell tapasztalnia a testednek ahhoz, hogy egy éles helyzetben ne érjen meglepetés. A fájdalomérzet elviselése szintén a küzdelem része, ezért hozzá kell szoktatnod magad ezekhez a behatásokhoz is.

Hogy melyik harcművészetet vagy küzdősportot választod, az ezek után már csak rajtad múlik. Szerencsére a „felhozatal” elég nagy, és bárhol is élsz az országban, biztosan megtalálod azt, amelyik a legközelebb áll hozzád, és amelyikkel a legjobban tudod fejleszteni magad.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 19. 00:00, hétfő | PR

Népszerű márka a hazai kínálatban: Royal Canin