Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 20. 00:00, szerda | PR

Ablakfóliával a kilátás és belátás ellen

Ablakfóliával a kilátás és belátás ellen

Biztosan jártunk már olyan otthonban, ahol az ablakon kitekintve nem a legszebb látvány fogadott minket. Rosszabb esetben ez az otthon pont a miénk, és nem egy bosszús percet okoz a csúnya kilátás. Elég, ha a szomszéd lakás ablaka kéznyújtásnyira van, vagy ha csúnya épületfalra nyílik az ablakunk. Sokszor a környezet olyan, hogy nem szeretnénk nap mint nap szembesülni a látvánnyal. Zavar minket a rendetlen szomszéd, aki a kertjét raktárnak használja? A szomszéd építkezésen dolgozók kíváncsi tekintete? Vagy egyszerűen az utcán sétálók kiolthatatlan érdeklődése? Belátás ellen védekezzünk ablakfóliával!

Statikus fólia

A statikus, ragasztó nélküli fóliát teraszajtóra, ablakra, de még a zuhanykabin oldalára is felrakhatjuk. Elsősorban a belátás ellen nyújt hatásos védelmet, de dekorációs céllal is használhatjuk. A tekercsben kapható fólia szélessége valószínűleg nem egyezik a fedésre váró üvegfelület szélességével, de ettől ne ijedjünk meg: az illesztések nem látszódnak. A felrakáshoz szükségünk van egy kis vízre, amit a megtisztított üvegre fújunk, majd felrakjuk a fóliát. Amíg van víz a fólia alatt, addig könnyen tologathatjuk az anyagot a felületen.

Statikus kivitelének köszönhetően bármikor visszaszedhető, és nem hagy semmiféle nyomot. A vízpermetezés után egyszerűen felhelyezzük a fóliát, majd a simítóval, középről kifelé haladva buborékmentesre egyengetjük.

Fólia üvegfelületre

A statikus mellett ragasztós ablakfóliát is használhatunk. Ez a típus elsősorban akkor ajánlott, ha az üveg felülete egyenetlen, recés. Sokféle mintából választhatunk Fóliás Jucinál, a kínálatban mindenki megtalálhatja az egyéni elképzeléseinek és stílusának megfelelő fóliát. Mindegyik fajta 99%-ban szűri a káros UV sugarakat, így bútoraink, kárpitjaink sem fakulnak ki.

Külön termékcsoport a hővédő fólia. Az UV védelem mellett kiváló hővisszaverő hatása is van. Különösen ajánlott panellakások ablakainak fedésére, használatával jelentős hőmérséklet csökkenést érhetünk el. A tükörfólia is remek alternatíva, ha szeretnénk a belátás ellen védekezni.

Tudnivalók

Ha nem szeretnénk, hogy függönnyel vagy redőnnyel védekezzünk a kéretlen pillantások ellen, akkor az ablakfólia kiváló választás. Fontos azonban tudnunk, hogy például a tükörfólia esetében szükségünk lehet kiegészítő megoldásra. Sötétedés után a tükörhatás megfordul, és kintről be lehet látni a kivilágított lakásba.

Az ablakfólia könnyen és gyorsan felrakható, szikével, ollóval egyszerűen méretre vágható, nincs szükség szakember közreműködésére. Érdemes egy-két milliméterrel kisebb szélességben felrakni a fóliát, így a széleknél könnyen tud távozni a víz. Ha foltos marad a fólia, ne essünk kétségbe, hiszen néhány óra alatt elpárolog a nedvesség. Ha szeretnénk a végső felrakás előtt kipróbálni a fóliát, rendelhetünk termékminta csomagot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat