Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2013. Április 29. 09:01, hétfő | Helyi sport

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia: cél az országos döntőbe jutás!

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia: cél az országos döntőbe jutás!

Az országban több helyszínen, köztük Szegeden, Győrben és Diósgyőrben is megkezdődtek a Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntői.

A megyei döntők sorozata ezen a hétvégén is folytatódott. Április 27-28-án Tatán, Pécsett, Vépen és Gyulán, 28-án pedig Gödöllőn küzdöttek meg egymással az iskolás fiú- és leánycsapatok. A tét az országos döntőbe jutás, így izgalmas mérkőzésekre volt kilátás minden helyszínen.
A gyerekeket ezen a hétvégén is számos sportoló és sportot kedvelő híresség buzdította személyes jelenlétükkel a helyszíneken, akik között többek között Szász Kitti, foci freestyle világbajnok, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó valamint a Telekom Labdarúgó Diákolimpia arcai; Harsányi Levente műsorvezető, Ganxta Zolee zenész-rapper és Nacsa Olivér humorista is felbukkantak.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia „arcai” az utánpótlás biztosítása mellett fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak, sportoljanak. Köztudottan mindhárom fiú nagy focirajongó: Levente a Barcelona csapatának szurkol, Zolee az argentin Boca Juniors-ért van oda, míg Olivér a magyar válogatottat szeretné hosszú idő után újra világ eseményen látni.
Az iskolásokat, edzőiket, valamint a csapatokért szurkoló közönséget, családokat ingyenes színes programok– dekázó bajnokság, élmény fotózás a magyar válogatott labdarúgó csapattal közösen virtuálisan, légvár játékok és értékes nyeremények – várják. Az eseményekkel kapcsolatban online is lehet informálódni. A www.diáksport.eu/telekomfoci oldalon a labdarúgó diákolimpián résztvevő összes csapat, gyermek, testnevelő tanár, edző, szülő, vagy bármely érdeklődő hasznos információt találhat. A látogatók többek között beletekinthetnek a Telekom Labdarúgó Diákolimpia élő közvetítéseibe, valamint kreatív videoanyagokkal és nyereményjátékokkal találkozhatnak.

A hazai labdarúgás-utánpótlás valamint az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom idén először közösen rendezi meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit a 6-18 éves korosztály számára. Április és május hónapban 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten versenyeznek egymással a fiú-, és lánycsapatok az országos döntőbe jutásért.

A Magyar Telekom évtizedek óta kiemelt támogatója a hazai sportéletnek, és elkötelezett amellett, hogy olyan közösségi élményeket és eseményeket hozzon létre, amelyek fontosak a magyar közönség számára. Célja, hogy több millió ügyfele minőségi és kiemelkedő sport- valamint zenei élmények részesei lehessen akár élőben, akár szolgáltatásain keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.