Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 23. 15:57, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

A tabi vasgyúró hölgyek

A tabi vasgyúró hölgyek

Nem mindennapos hobbit űz a település néhány hölgy tagja Tabon. Szabadidejükben erőemelni, fekvenyomni, súlyzózni járnak a Tabi Fitness Klubba.

A klub vezetőjével Kromek Andrással beszélgettünk, aki egyben a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja és a Magyar Fekvenyomó Válogatottak Szövetségi Kapitánya.

„A Tabi Fitness Klub 2002-ben alakult, azzal a céllal, hogy Tab és a Tab környéki fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítson. 2005-ben beléptünk a Magyar Erőemelő Szövetségbe tagszervezetként. Az erőemelő sportba való megmérettetéseket ekkor kezdtük szervezett körülmények között. 2010-re elértük, hogy a Tabi Fitness Klub S.E. férfi csapata az ország élvonalához tartozott és mind az országos bajnokságon, mintpedig a nemzetközi porondon a tabi felnőtt Masters és utánpótlás sportolók számolatlanul hozták a bajnoki címeket. Ezzel párhuzamosan a hölgyek is szép sikereket értek el. Itt ki kell emelni Salamon Erikát, aki a legtöbb magyar bajnoki címet szerezte klubbunknak.

2015-ben a Tabi Fitness Klub S.E. Deres Zsolt közvetítésével megkezdte az együttműködést Botka István sportmenedzserrel, majd a Prémium Média & Sport Management Zrt-vel. A jó kapcsolat máig is tart.

A 2015-ös évtől kezdve a Tabi Fitness Klub S.E.-nek a női csapata kimagasló teljesítményt nyújt a mai napig. Azóta fekvenyomó csapatversenyeken és kupaversenyeken rendre mindig a dobogó legmagasabb fokán végez. Ismerjék is meg a csapatunk tagjait”

Salamon Erika, eredmények:

16db felnőtt magyar bajnoki cím,
8db masters1 magyar bajnoki cím,
5db felnőtt Európa-bajnokság 3. helyezés,
1db felnőtt Európa-bajnokság 4. helyezés,
2 felnőtt Világbajnoki 3. helyezés,
1 felnőtt világbajnoki 6. helyezés,
csapat világbajnoki cím 2008-ban
3 Masters1 Európa-bajnokság 1. helyezés
“Rövid pihenő után újult erővel tudok nekiállni a következő évi felkészülésnek.

Alapcélok, hogy az eves Magyar versenyeken el tudjak indulni. A nemzetközi versenyek pedig talán megvalósulható álmok közé sorolhatóak!

Nyers Mónika, eredmények:
sokszoros magyar bajnok,
négyszeres Európa-bajnok
világbajnokság 3. helyezett
Eddigi rekordja RAW versenyen (hagyományos, nem speciális ruhásverseny – szerk.): 100kg az 52kg súly csoportban!

“Ez az év nem kedvezett sem az edzéseknek, sem a versenyzésnek. Bízom benne, hogy a 2021-es évre a felkészülést – jelenleg a virus szabályok miatt – ha egyedül is de el tudom végezni, és a hazai versenyek mellett ismét nemzetközi versenyeken tudok a dobogó legfelső fokára állni.”

Palágyi Zsanett, eredmények:
hatszoros Magyar bajnok
kétszeres Európa-bajnok
egyszer-egyszer pedig ezüst és bronz érmes Európa-bajnokságon világbajnoki harmadik helyezett.

“A vírus kihatással van az egész évemre, sajnos a külföldi versenyekel törlésre kerültek. Idén a Világbajnokságon a második helyre szerettem volna feljutni, míg az Európa Bajnokságot pedig megnyerni. Ez nagyban befolyásolja motivációmat, sok kitartás és akaraterő kell ebben a nehéz helyzetben a napi edzéshez. Igazolt versenyző lévén, lehetőségem van edzeni.”

Makai Éva, eredmények:
többszörös Magyar bajnoki dobogós mind egyéni, mind csapat bajnokságban.
“Versenyzőként abban szerencsés helyzetben vagyok, hogy a korlátozások mellett is van lehetőségem edzeni. A célom mindig önmagam legyőzése. Köszönöm A CSAPATNAK, hogy a tagja lehetek! És persze a családomnak azért, mert türelmesen tűrik, hogy azokon a hétvégéken, amikor versenyzünk, nem velük együtt töltöm el a szabadidőmet 😊”

Raj-Valter Adrienn, eredmények:
1x magyar bajnok,
5x Magyar bajnoki ezüstérmes
4x csapat bajnok

“Sajnálom, hogy a novemberi ruhás fekvenyomó magyar bajnokság a vírus miatti korlátozások okán elmaradt, mert a felkészülés alatt szépen erősödött a ruhás nyomásom. Az utolsó edzésemen kinyomtam a 80kg-ot, ez nem hivatalos PR. A jelenlegi korlátozások mellet van lehetőségem edzeni, ezt ki is szeretném használni. Nyilván a célom, hogy erősödjek, de legalább a mostani erőszintemet szeretném megtartani.

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a férjem türelmét és támogatását, hiszen már több alkalommal is segédkezett a versenyek előtti bemelegítéseknél az egész csapatnak.”

2021-es évtől klub elnökként azt várom, hogy az elnökséggel együttműködve továbbra is népszerűsíthessük a sportot a környékbeli fiatalok számára és egyfajta alternatívát biztosítsunk a mozgáskultúrájuk fejlesztése érdekében.

További célunk, hogy a klubban fentartsuk a családias légkört és a Polgármestri Hivatallal közösen részt tudjunk venni a város rendezvényein továbbá a Magyar Erőemelő Szövetség által rendezett versenyeken megmérettessük magunkat és a nemzetközi versenyeken való részvételhez tudjuk segíteni az arra érdemes sportolóinkat a Prémium Media & Sport Management Zrt.-vel együttműködve.
Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagjaként a 2021-es évtől a rendezvények szervezése tekintetében továbbra is célunk a színvonalas MERSZ versenyek lebonyolítása a Prémium Media & Sport Management Zrt. és a Tabi Fitness Klub S.E. tagjainak közreműködésével.

Szövetségi Kapitányként azt várom, hogy a pandémia elmúlásával ismét részt tudjunk venni IPF és EPF által rendezett nemzetközi versenyeken.
Mindenkit arra biztatok, hogy a jelenlegi helyzetben is keresse a lehetőségeket a sportolásra.

“A mozgássok mindenre orvosság, nincs olyan gyógyszer, ami helyettesítené”

Címkék: erőemelő, erőemelés, tab

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.