Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 06. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A repülőgépen dolgozóknak nagyobb a kockázatuk a bőrrákra

A repülőgépen dolgozóknak nagyobb a kockázatuk a bőrrákra

A pilótáknak és a légiutas kísérőknek kétszer nagyobb a kockázatuk a bőrrák egyik legveszélyesebb fajtájának, a melanomának a kialakulására összehasonlítva a normál lakossággal - állapította meg egy átfogó elemzés, amelynek eredményeiről a Fox News számol be.

Ez a megemelkedett kockázat a nagyobb szintű UV sugárzásnak tudható be, 9000 méteren ugyanis - amely magasságban a legtöbb repülő közlekedik - az ultraibolya káros sugárzása kétszer akkora mint a földön. Ezt még növelik is a sűrű felhők és a hótakaró.

Az átfogó elemzés keretében 19 korábbi, 1990-2013 között készült tanulmány eredményeit vették szemügyre, amelyek összesen 266 ezer résztvevő személy adatait tartalmazták.

Az elemzés során azt találták, hogy a pilóták és a légiutas kísérők körében kétszer gyakrabban fordult elő a melanoma, mint az átlaglakosságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.