Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Április 08. 07:53, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Magyar Honvédség 175 éve szolgálja Magyarország békéjét és biztonságát

A Magyar Honvédség 175 éve szolgálja Magyarország békéjét és biztonságát

A Magyar Honvédség 175 éve szolgálja a magyar emberek és Magyarország békéjét és biztonságát - írta a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzésében azt írta: "bármit hozott a történelem, katonáink mindig hősiesen helytálltak, amikor kellett, vérüket és életüket adták hazánkért".

"A feladat és a tét nem lett kisebb! Isten éltesse a Magyar Honvédséget, Isten áldja katonáinkat!" - fogalmazott a miniszter.

A honvédelmi miniszter a bejegyzéshez készített videóban arról beszélt: 1848. április 7-én Mészáros Lázár megalakította "egyik legnagyobb és legfontosabb nemzeti kincsünket", a Magyar Honvédséget.

"Az elmúlt 175 év viharos történelmében a magyar katona mindig vitézül helytállt. Erre a hagyományra építjük a jövőt is, ez a hagyomány fogja azt az erőt és hátteret adni, amelyen egy modern, 21. századi digitális haderőt tudunk a mai fiatalok bátorságára, hazaszeretetére építeni" - tette hozzá.

A miniszter mindenkinek megköszönte a szolgálatot, amit a Magyar Honvédség keretében most is tesznek. "Számítok a jövőben is elkötelezett, hazaszerető, bátor szolgálatukra, a következő 175 évre is" - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Fotó: Honvedelem.hu

Címkék: 175, honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.