Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 11. 10:50, vasárnap | PR

A leggyakoribb kompresszorok és alkalmazásaik

A leggyakoribb kompresszorok és alkalmazásaik

Bár a kompresszorok elsőre meglehetősen egyszerű szerkezetnek tűnnek, felépítésük és működési elvük alapján számos modellt különböztethetünk meg.

Ám ezen belül létezik két kategória, melyekbe a leggyakrabban alkalmazott készülékek tartoznak.

A gázsűrítők múltja és jelene

Bár a kompresszorok és az előfutáraiknak tartott berendezések története több évszázadra nyúlik vissza, a legkomolyabb fejlődés mégis a 20. század során ment végbe, amikor megjelentek az első hordozható modellek. Emellett számos különböző technológia került bevezetésre, melyek a gázsűrítők fejlődését is meghatározták, illetve komoly ütemben felgyorsították. Sok működési elv a mai napig is jelen van, ám néhány már kezd kifutni, hogy átadja helyét a gazdaságosabb, fenntarthatóbb működésű modelleknek.

Bár napjainkban is számos eltérő kompresszorral találkozhatunk, melyek elsősorban működési elvükben, technológiájukban térnek el – illetve ennek köszönhetően alkalmazásukban is – a piacot jellemzően mégis két típus uralja. Ez a két gyakori típus pedig a dugattyús, illetve a csavarkompresszorok termékcsaládja. Mindkét esetben találunk alkalmas modelleket akár barkács- akár ipari célokra, ám fontos, hogy tisztában legyünk az alapvető tudnivalókkal, mielőtt döntenénk. Ezután következhet a kínálat böngészése, melyben segítségünkre lehet a https://btkkft.hu/ weboldal is.

Dugattyús kompresszorok – az egyszerűség diadala

A https://btkkft.hu/ kínálatában több típusú dugattyús kompresszorral is találkozhatunk, az egyszerűbb barkácsgépektől a robbanómotoros, ipari gázsűrítőkig. Az ilyen típusú kompresszorok legnagyobb előnye éppen a működésük egyszerűségében rejlik. A levegő sűrítését egy vagy két dugattyúval végzik, ezáltal a leghagyományosabb üzemelési elvet követik. Egyszerű felépítésüknek hála, kifejezetten költséghatékony modellnek számítanak, így hobbi-barkács kategóriában ez a típus a legjobb választás.

Az egyszerű felépítés természetesen hátrányokat is tartogat. A túlzott melegedés miatt folyamatos levegőellátásra ezek a készülékek alkalmatlanok, az időnkénti visszahűlési idő miatt csak szakaszosan képesek ellátni ezt a feladatot. Ugyanakkor, ha nem feltétlenül komolyabb ipari célokra keresünk kompresszort, továbbra is ideális választást jelentenek a dugattyús készülékek.

Csavarkompresszorok – az ipari nagyágyúk

Manapság a kompresszorok piacának egyik legkelendőbb termékei a csavarkompresszorok, melyek a komolyabb igénybevételt jelentő ipari alkalmazások esetén is állják a sarat. Ezen készülékek esetén a levegő sűrítését két nagy sebességgel forgó orsó végzi, a villanymotor pedig a berendezés részét képezi. A csavarkompresszorok képesek teljesen olajmentes levegő előállítására is, teljesítményük pedig akár a 10.000 liter/percet is elérheti. Strapabíró, profi készülékekről van tehát szó.

Egyetlen kiemelhető hátrányuk éppen ebből a precizitásból fakad, hiszen ennek okán a szervizdíjak magasabbak lehetnek. Ám mivel egy sokat kibíró berendezésről van szó, a karbantartási munkák minimálisak. Emellett természetesen igaz az, hogy mindenképpen a számunkra leginkább megfelelő modellt válasszuk ki, ne lőjük túl az igényeinket, ebben az esetben pedig megbízható és költséghatékony megoldást kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat