Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2019. Május 15. 00:00, szerda | Helyi

A Bridgestone megmutatja miért Tatabánya a legboldogabb város

A Bridgestone megmutatja miért Tatabánya a legboldogabb város

Fotópályázatot indít a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

Az egész országot bejárta nemrégiben a hír, hogy Tatabánya a legboldogabb magyar város, amelyben jelentős szerepe van a város tiszta és egészséges környezetének. Annak érdekében, hogy ez sokáig így is maradjon, a térség egyik legnagyobb munkáltatója, a Bridgestone fotópályázatot indít: „Tatabánya: egészséges környezet, boldog város” címmel. A beérkező alkotások értékelésében részt vesz többek között Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei jogú város polgármestere, Daróczi Csaba természetfotós, valamint Topolcsik Melinda a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója is.

Egy város lakóinak életminőségét alapvetően meghatározza természeti környezetük minősége és tisztasága. Zöld, rendezett és egészséges környezetben jobb élni, gyermeket nevelni és a szabadidőt eltölteni, feltöltődni.

„A fotópályázatunk célja az, hogy felhívja a Tatabányaiak figyelmét az ember és a környezet kapcsolatára, arra a harmonikus kapcsolatra, amely a város környéken élők és természeti környezetük kapcsolatát jellemzi – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „A pályázaton nemcsak a felnőtt, hanem fiatalabb korosztálynak is lehetőséget biztosítunk, hogy kreativitásukkal megmutathassák az egész országnak, miért is jó Tatabányán élni” – tette hozzá.

A vállalat pályázatára június 3-ig minden olyan amatőr vagy profi fotós benyújthatja képeit, aki már betöltötte a 13. életévét, és alkotásainak témája összhangban van a kiírás céljával. Az abroncsgyár természetesen a saját dolgozói által készített pályamunkákat is várja, az általuk beküldött fotók külön kategóriában indulnak. A pályázat jelentkezési lapja a vállalat Facebook-oldalán, illetve ide kattintva érhető el.

A díjazás során a zsűri értékeli a kreativitást és harmónia megjelenését a képeken. A legjobb fotókat elkészítő pályázókat pedig értékes ajándékkal jutalmazza: három kategória első három helyezettje 50-30-20 ezer Ft értékű, elektronikai eszközökre beváltható utalvánnyal lesz gazdagabb. A vállalat mindenkit bátorít a részvételre, hiszen így ismét megmutathatjuk, miért is Tatabánya az ország legboldogabb városa.

A Bridgestone számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért világszerte törekszik arra, hogy a gyártási tevékenységét úgy valósítsa meg, hogy az a lehető legkisebb hatást gyakorolja a környezetre.

A vállalat 2017-ben indította útjára GreenStone elnevezésű környezetvédelmi programját, amelynek részeként a rendszeresen támogat olyan környezetvédelmi programokat és kezdeményezéseket, amelyek elősegítik a fenntarthatósággal és a fenntartható társadalommal kapcsolatos célkitűzések megvalósítását. Bridgestone munkatársai minden évben részt vesznek környezetvédelmi akciókban; tavaly a „TeSzedd!” mozgalom keretében hulladékot gyűjtöttek, az idén pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban végeztek tereprendezési feladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-i hosszú hétvége előtt és után véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

2019. Augusztus 17. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A dinnye ezért egészséges

2019. Augusztus 16. 09:50, péntek | Helyi

A mennyiség számított nem a minőség

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le.

2019. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Fához kötött ki egy kutyát

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított eljárást.