Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2011. December 25. 15:08, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

A belügyminisztérium örül, hogy nem „ balhéznak” annyit

A belügyminisztérium örül, hogy nem „ balhéznak” annyit

Huszonhét éve nem volt olyan alacsony az előállított futballszurkolók száma Nagy-Britanniában, mint az elmúlt idény során.

A hírt bejelentő belügyminisztérium értelemszerűen sikerként könyvelte el a visszaesést, utalva arra, hogy a szigetországot sokáig azonosították a futballhuliganizmussal.

A legutóbbi adatok szerint a 2010/2011-es szezonban Angliában és Walesben 3089 előállítás történt labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggésben, ami kilenc százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző idényben. Ez az adat egyébként a legkedvezőbb azóta – az 1984/1985-ös évadtól számítva –, hogy rendszeresen publikálják az összesítést.

A belügyminisztérium értékelése szerint hatékonynak bizonyulnak azok az intézkedések, amelyekkel a randalírozókat kitiltják a stadionokból. A tárca összegzése szerint az eltiltásukat letöltött szurkolók 92 százaléka már nem jelent veszélyt a közrendre.

Oliver Eden bűnmegelőzésért felelős államtitkár arra biztatta a szurkolókat, hogy ezen az úton haladjanak tovább, egyúttal figyelmeztette őket, hogy a jövő évi, lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon a világ szeme rajtuk lesz, már csak ezért se hívják fel magukra a figyelmet rendzavarással.

Címkék: futball, Sport, szurkoló

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 07:11, csütörtök | Sport

A West Ham United 58 év után nyert európai trófeát

A West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, mivel szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.

2023. Június 06. 18:45, kedd | Sport

Hetedik lett Portugáliában Benyó Máté, aki újoncként a legjobb magyar az Eb-mezőnyben

A hétvégén Portugáliában folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, és a nemzetközi mezőnyben idén bemutatkozó Benyó Máté (ERX1) ismételten bizonyította EB-újoncként, hogy a legjobbak közt a helye.

2023. Június 06. 15:30, kedd | Sport

Túl a második gokart OB-n

A DD2 Masters kategóriában indult Nagy Matyi, az RMC Hungary második OB futamán a Dakar Ringen.

2023. Június 06. 15:22, kedd | Sport

Újra a TOP10-ben Kovács Bálint az IDM második versenyhétvégéjén

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint tovább folytatta a menetelését az IDM 2023-as idényének második versenyhétvégéjén.