Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 20. 08:24, hétfő | PR

8 sport titokról rántjuk le a leplet

8 sport titokról rántjuk le a leplet

Az emberek szeretnek sok mindent megtudni egy-egy adott sportról. Nem csupán azért, hogy minél több tudást szippantsanak magukba és ezzel gyarapítsák a tudásukat, hanem mert ezekkel az érdekes és sokszor meglepő ténnyel szeretnének kicsit villogni a barátaik és az ismerőseik előtt. Most 8 olyan sport titokról rántjuk le a leplet, amelyekről aztán beszélgethetsz a barátaiddal.

1. Az ejtőernyőzés és a nők

Az ejtőernyőzés is egy sport. Az ejtőernyőzés sporttörténetében Jeanne Genevieve Garnerin volt az, aki nőként először ugrott le egy hőlégballonról, 1799-ben.

2. Olimpia, egyszerre 2 országban

Az 1956-os nyári olimpiának két ország is otthont adott. Az egyik helyszín Ausztrália, Melbourne volt, de itt a szigorú karantén törvények miatt nem tudták megrendezni a lovasversenyeket, így azt Stockholmban tartották meg öt hónappal korábban, mint a hivatalos időpontban lezajlott többi olimpiai játékot.

3. Amerika és a Super Bowl

A Super Bowl az év egyik legnépszerűbb sportfogadási rendezvénye. Az elmúlt évben az amerikaiak körülbelül 6 millió dollárt költöttek különböző fogadásokra.

4. Az olimpiai karikák színei

Az olimpiai karikák, vagy gyűrűk színei között a következő színek találhatók meg: piros, zöld, sárga, kék és fekete. Sokan nem is tudják, hogy azért ilyen színűek ezek a karikák, mert ezek a színek, pontosabban ezek közül a színek közül legalább egy, minden egyes ország zászlójában megtalálható.

5. A legjobban kereső

Michael Schumacher hétszeres világbajnok volt a legjobban fizetett sportoló a világon. Mint F1 versenyző több mint 650 millió dollárt keresett.

6. A legtöbb heg birtokosa

Mielőtt az NHL bevezette a sisak, kötelező viselését a pályám, Eddie Shore büszkélkedhetett a legtöbb heggel a fején. Összesen 19 heget számoltak össze, amely a fejét „díszítette”. Az egész testén pedig összesen 600 öltést sikerült megszámlálni.

7. A szlovák női jégkorong csapat remekelt

2008-ban, az olimpiai selejtező játékban, a szlovák női jégkorong csapat 82:0-ra verte meg a bolgár csapatot, egy sportfogadás oldal adatai alapján. Talán nem meglepő, hogy ebben az évben Bulgária nem nyert érmet.

8. A leghosszabb bokszmérkőzés

A világ a leghosszabb bokszmérkőzése 1893-ban zajlott Andy Bowen és Jack Burke között. A meccs során összesen 110 forduló volt és maga a mérkőzés, több mint 7 órán keresztül zajlott, egy mobil sportfogadás oldal szerint. Végül, mindketten annyira fáradtak voltak, hogy egyikük sem volt képes folytatni a mérkőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.