Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 16. 09:53, szerda | PR

3 ok, amiért tuti döntés a szakács állás

3 ok, amiért tuti döntés a szakács állás

Ha biztos megélhetést szeretnél, érdemes olyan munkát keresni, amire a jövőben is mindig szükség lesz. Nem könnyű ilyet találni, de most megmutatjuk, miért tuti választás és hosszútávú karrierlehetőség a szakács állás.

Soha nincs késő ahhoz, hogy szakács állást vállalj. Lehet ez az első szakmád, de akár harmadik is, hiszen már egy OKJ képesítéssel is el tudsz kezdeni szakácsként dolgozni. Hogy miért akarnál ilyet tenni? Van rá három ütős okunk, amiért érdemes megfontolni, hogy a szakács állás legyen a következő munkahelyed.

Mindig szükség van rá

Ha már bocsátottak el, mert elfogyott a munka a cégednél, vagy voltál már olyan helyzetben, hogy nem sikerült munkát találnod a szakmádban, akkor tudod mennyire fontos olyan tudással rendelkezni, amire mindig szükség van. Egy szakács állásban ilyen ritkán fordulhat csak elő, hiszen az embereknek enni kell, bármi is történjen.

A vírusválság miatt rengeteg étterem bezárt, de például óvodáknak, iskoláknak, kórházaknak és szociális otthonoknak akkor is szükség lesz ételre, ha minden étterem bezár. A házhoz szállítást vállaló cégeknél pedig minden eddiginél nagyobb a forgalom, így ebben a sosem látott helyzetben is biztos a szakácsok állása.

Szakosodhatsz

Szakácsként rengeteg lehetőséged van, hogy szakosodj. Lehetsz diatetikus szakács, vagy sushi séf, hogy csak kettőt említsünk, de egy szakács számtalan irányban tud mélyebben ásni a szakma rejtelmeibe. Minél mélyebb a szaktudásod egy adott területen, annál biztosabb, hogy a jövőben is lesz kereslet a tudásodra és biztosabban találsz szakács állást bármikor.

Bárhol dolgozhatsz

Szakácsként itthon és a világon bárhol is dolgozhatsz. Sok szakma Budapestre koncentrálódik, ezért ha vidéki vagy, költöznöd kell. Szakács állást bárhol találsz az országban és még válogathatsz is, turisztikai központokban pedig még könnyebb állást találnod.

Amennyiben a tudományod nem áll meg a főzésnél, mert még nyelvtudásod is van, külföldre bármikor elindulhatsz. Szakács állást biztosan találsz majd bárhol, ahová költöznél. Érdemes azonban néhány év gyakorlatot szerezni, mielőtt külföldre mennél, mert a jó ajánlások könnyebben megnyitják az ajtót a jobb helyekhez más országban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat