Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 05. 14:50, kedd | Helyi

26 millió forintot zsákmányoltak

26 millió forintot zsákmányoltak

Hónapok óta tartó bujkálást követően a Komáromi Rendőrkapitányság a Nemzeti Nyomozó Irodával közösen elfogta azt a 42 éves ménfőcsanaki férfit, aki még 2010. július 21-én 26 millió forintnak megfelelő eurót lopott el egy piros lá

A pénz tulajdonosa üzletember. 2010. július 21-én délelőtt utazott át Szlovákiába, hogy számlájáról leemelje a 26 millió forintnak megfelelő eurót. Visszatérve Magyar-ország területére, az Erzsébet hídnál piros lámpát kapott, ezért megállt. Ezt a pár másodpercnyi időt használta ki a tolvaj és társa. Felrántották a gépkocsi ajtaját, meg-fogták a táskát és már el is szaladtak.

Az üzletembernek szerencséje volt, a közelben álló rendőröktől azonnal segítséget tudott kérni. A járőrök a kapott személyleírások alapján az elkövetők nyomába eredtek. A bűncselekmény helyszínétől pár saroknyira ellenőrzés alá vontak egy férfit, akire illet az egyik személyleírás. Feltűnően kifulladt állapotban, térdén friss horzso-lásos sérülésekkel találták őt, aki az intézkedés alatt zavartan viselkedett.
A férfit végül a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, társa ellen pedig elfogatóparancsot adott ki. Más is kereste a szökésben lévő tolvajt, összesen 3 elfogatóparancs volt ellene.
Környezetében többen is ismerték a keresett férfit és azt is tudták róla, hogy keresi őt a Rendőrség. Végül állampolgári bejelentést követően a budaörsi vasútállomáson fogták el, majd a Győri Büntetésvégrehajtási Intézetbe vitték jogerős börtön-büntetésének megkezdése céljából. Elfogását követően autójának átvizsgálása során a rendőrök több mint 4 millió forintnak megfelelő eurót találtak, melyet lefog-laltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya