Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 18. 07:35, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

25 éves a Magyar Jet-Ski Sport

25 éves a Magyar Jet-Ski Sport

Ebben az évben mérföldkőhöz ért a magyar jet-ski sport, 25 évesek lettünk.

Sikeres évünk volt a 2015-ös szezonban, amelyet befejezésként november 14-én szombaton megtartott díjkiosztónk koronázott meg.

Az alábbiakban röviden összefoglalnánk ezt az eltelt évet.

Mind a 6 hazai rendezésű versenyünket a tervezett időpontban sikeresen megtartottuk és szinte mindegyik rendezvényünkön igazi nyári jet-skizésre alkalmas időjárásban volt részünk.

Már hagyomány, hogy a szezont Dunaharasztiban nyitjuk a Jet Power Hungary Kft. taván, ahol az idei kezdés nagyon erősre sikerült, ahogy a szövetség alelnöke Gerencsér Csaba mondja „az első verseny mindig előrejelzés is az elkövetkező évre”. Ez a jóslat beigazolódott, mind a versenyzői létszám, mind az időjárás fantasztikus volt és az országos bajnokság első fordulója balesetmentesen és rendben lezajlott, ez általánosságban igaz volt 2015. év többi versenyére is.

Második versenyünket festői környezetben a nőtincsi Szent István tónál rendeztük meg, ahol nagy örömmel várták versenyünket. Az ideális feltételek és az a kedvesség, amivel a versenyeinket és versenyzőinket fogadták mindannyiunk szívébe belopta magát.

Harmadik futamunkon ismételten Dunaharasztiban dübörögtek a motorok, ahol a rendezvény főszponzora nagylelkű gesztusával rengeteg élményt szerzett a versenyzőknek és kilátogatóknak egy helikopteres sétarepülés keretében. Ez a hatalmas élmény biztosak vagyunk benne sokáig emlékezetes lesz mindenki számára.

Negyedik versenyünkön Gyékényesre látogattunk el, ahol a versenyzők "tengeri" hullámokkal és egymással küzdöttek a jet-skizésre kiválóan alkalmas Kék tavon.
Az utolsó állomásunk idén Ónodon volt, ahol szintén minden futam rendben lezajlott.
Szövetségünk ebben az évben is megtartotta a ParaJet-Ski kupát idén már IX. alkalommal. A megjelent versenyzők és az érdeklődők magas számát nagy örömmel vettünk és szövetségünk bízik benne, hogy az idei évben tapasztalt hatalmas lelkesedés jövőre is sok versenyzőt csábít majd Dunaharasztiba.

Az országos bajnokság futamainak betétszámaként sikeresen megrendezésre került a Sea-Doo Lady's Cup, melyen autó és motorversenyző hölgyek mérték össze tudásukat. A Truck Race Kupa versenyein Kiss Norbi Európa Bajnok kamionversenyző és csapata, valamint Györffy Alen motorversenyző párharcán izgulhattunk.

A NIMROD Energia Kupán pedig a miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata mérkőzött meg a vízen. A résztvevők úgy éreztük jól szórakoztak a fenti versenyeken és bízunk benne hagyományt teremtünk és a jövő évi versenyeinken is lesz lehetőség és vállalkozó kedv, hogy ismételten megmérkőzzenek egymással az indulók.

25. év nem csak itthon de világban is sok magyar sikert hozott.

2015 májusában Szövetségünk versenyigazgatóságának 4 tagja Kovács László, Rátkai Gábor, Roskó Róbert és Szengyel Tamás sikeres Race Marshal vízi életmentő vizsgát tett az UIM vízimentő csapat vezetője előtt.

Versenyzőink az Alpok Adria Tour versenysorozaton 5 érmet szereztek. Szabó Gábor Stock Ski LITES kategóriában 2. hely, Déri Attila Gentleman Ski GP kategóriában 2. hely valamint PRO-AM Ski Stock kategóriában 3.hely, Szép Attila Gentleman Ski GP kategóriában 3. hely, Dömötör Zsuzsa Novice Ski Stock kategóriában 3. helyezésért járó kupa tulajdonosa lett.

Az Európa Bajnokságokon 2 érmet és 1 pontot érő helyezést szereztek a magyar versenyzők. A IJSBA Európa Bajnokságon Kasza György Pro Runabout GP kategóriában aranyérmet, Déri Attila Pro-Am Ski Veteran GP kategóriában 6. helyezést, az UIM Európa bajnokságon Szabó Gábor Ski GP 3 kategóriában ezüstérmet szerzett.

Az IJSBA Világbajnokságon 3 érmet és 3 értékes helyezés hoztak a magyar versenyzőink. Kasza György Pro Runabout kategóriában 1.hely valamint Runabout Open Slalom kategóriában 1. hely, Járányi Gergely Runabout Normally Aspirated kategóriában 3. hely valamint Runabout Classic Open kategóriában 4. hely, Déri Attila Expert Ski Limited kategóriában 4. hely valamint Masters Ski Stock kategóriában 5. hely.

A MAGYAR JET-SKI SZÖVETSÉG évzáró díjkiosztóján Czeller Béla elnök sikeresnek értékelte a jubileumi évet. Kiemelte a fejlődést versenyzőink létszámát tekintve és üdvözölte versenyeken történt pozitív változásokat.

Az elnökség döntése alapján a 2015. év meglepetése díjat Szabó Gábor, a 2015. év versenyzője díjat Kasza György vehette át.

A jól megérdemelt díjak és különdíjak átadása együtt ünnepeltek a Magyar Bajnokság érmesei, az Alpok Adria kupasorozat érmesei, a VB, EB érmesek és helyezettek, az Év versenyzője és az Év meglepetése, vagyis név szerint Kasza György, Gerencsér Csaba, Járányi Gergely, Czeller Béla, Pelei Sándor, Forgó Zoltán, Jozef Bohuslav, Sümegi Martin, Szabó Barnabás, Szabó Gábor, Mitrovics Gábor, Szépvölgyi Ádám, Zsidai Attila, Dominik Gruber, Déri Attila, Bíró Péter, Puskás Zoltán, Szép Attila, Herkely Dominica, Kovács Ákos Botond, Dömötör Zsuzsa, Soós Roland, Vásári Ildikó, Vekerdi Csaba, Czeller Tünde, Kuchta Krisztián, Danizs Viktor, Kotrba Slavomir, Mihályi Márton, Gyurkó Ramóna, Kardos Genovéva.

A díjazott sportolók köszöntése közben felcsendült a bajnokok himnusza a Queen együttes jól ismert slágere a We are the champions.
Eseményünk zárásaként az utolsó meglepés egy nagyméretű jet-ski formájú torta, rajta a szövetség születésnapját jelképező 25-ös számmal. A cukrászati remeket néhány fotót követően az év jet-ski versenyzője Kasza György és az év meglepetése Szabó Gábor vágta fel és kínálta a jelenlévőknek.

Összefoglalónkat Czeller Béla a Szövetség elnökének zárszavával fejezzük be: „Találkozunk jövőre a májusi évadnyitó Dunaharaszti versenyen!”

Címkék: jet-ski, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával