Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 06. 11:26, hétfő | Helyi sport

Jó velük dolgozni

Jó velük dolgozni

Elkezdődött a szezon a tatabányai kosárlabda utánpótlásnak. Az U12 – es lányok két mérkőzéssel indítottak vasárnap, az Éltes Mátyás Iskola tornatermében.

A gyerekek most először játszottak ebben a korosztályban, ám ez nem látszott a teljesítményükön.

Az első meccsen, a tatai Gézengúzok ellen könnyebb dolguk volt, míg a soproni fiúk ellen hatalmas küzdelemre volt szükség a győzelemhez. Kovács Tamás tanítványainak szinte minden mérkőzésen kisebb – nagyobb nehézséget okoz, hogy fiúk ellen kell pályára lépniük. Hol így, hol úgy, de bírták azonban az ütéseket, könyököléseket, lökéseket. A tréner büszke volt a lányokra, hiszen hatalmas akarással, helyenként már egyáltalán nem szezon eleji játékkal indították ezt a bajnokságot.

Kovács Tamás: - Nagyon örülök a győzelmeknek. Az Országos Gyermek Bajnokság soproni régiójában szerepelünk. Szépen, ügyesen játszottak a gyerekek. Hatvan pont fölött dobtunk az első mérkőzésen, ez nagyon szép teljesítmény. A második találkozó nagyon szoros volt, de végig vezettünk.

- Időnként eltörik a lányoknál a mécses, akár a pályán is. Néha a fiúk kicsit durvábbak, mint az nekik jól esne. Mi a teendő ilyenkor? Hogyan tudod „megoldani” az ilyen helyzeteket?

- Dicsérem őket. Hallgatnak rám, úgy látom. Ügyesen, szorgalmasan járnak edzésre is. Ott is próbálom felkészíteni a lányokat erre. Jó velük dolgozni.

TKC – Tatai Gézengúzok 69 – 9 ( 25 – 0; 16 – 9; 12 – 0; 16 – 0)
TKC: Szalkai Lili 12, Bartus Réka 5, Pap Kitti 5, Rácz Lívia 5, Balázs Bianka 12, Varga Dorottya 4, Zubor Emese 26, Krüpl Dóra, Beke Dóra, Makrai Gréta
Edző: Kovács Tamás

TKC – Soproni Bivalyok 45 – 41 (12 – 12; 8 – 9; 15 – 8; 10 – 12)
TKC: Szalkai Lili 6, Bartus Réka 3, Pap Kitti 7, Rácz Lívia 5, Balázs Bianka 6, Beke Dóra 1, Varga Dorottya 1, Zubor Emese 16, Krüpl Dóra, Makrai Gréta
Edző: Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.