Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 16. 13:18, hétfő | Helyi sport

Végre hazai pályán a serdülők!

Végre hazai pályán a serdülők!

Két mérkőzést is hazai pályán, Oroszlányban játszhatott vasárnap az OSE serdülő korosztályú kosárlabda együttese, amely jelenleg egyike a Pest Megyei Bajnokság legjobb négy csapatának.

Azért ritka esemény az oroszlányi környezet, mert a 12 csapatos bajnokság kuparendszerben működik, s többnyire az OSE gárdája kényszerül utazásra Százhalombattától Budapesten át Gödöllőig.
Vasárnap a százhalombattai ifjú hölgyekkel és a fővárosi Vagány Nyulak fiú együttessel csaptak össze az oroszlányiak, de senki se legyintsen a lány ellenfél láttán. Bár az első negyedben a hazaiak magabiztosan, 25-6-ra húztak el a lányok mellett, a százhalombattaiak a második negyedet 4-34-re, a harmadikat 24-13-ra hozták, míg végül az oroszlányi fiúk 10 pontos, 76-66 arányú győzelmet arattak.

A Vagány Nyulak elleni találkozó már kiegyenlítettebb játékot eredményezett, az OSE végig vezetve 79-63 arányban múlta felül a vendégeket.
Mint Beck Ferenctől, az OSE elnökétől megtudtuk, a jövő héttől két újabb, a Mini B és a Gyermek B korosztály is csatlakozik a Pest Megyei Bajnoksághoz, amelyben velük együtt már hét oroszlányi csapat gyűjtögeti a pontokat. A két együttes kapcsolódását a szakági szövetséghez benyújtott sikeres pályázatukkal elnyert támogatás tette lehetővé, s további jó hír, hogy az összegből végre az utánpótlás 22 esztendős(!) négy garnitúra mezét is lecserélik. Továbbra is kiváló úton halad tehát az oroszlányi kosárlabda élet, az elnök egyetlen fájó pontja a kadet korosztály hiánya, melyen – reményei szerint – változtat, ha szeptemberben beindul a város középiskolájában az emeltszintű, testnevelés-kosárlabda osztály, amelybe a megye egész területéről hívják és várják a tanulni és kosárlabdázni szerető diákokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.