Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 19. 10:21, hétfő | Helyi sport

Vasárnap délutántól a tatabányai stadion Grosics Gyula nevét viseli (Képgaléria)

Vasárnap délutántól a tatabányai stadion Grosics Gyula nevét viseli (Képgaléria)

A Fekete Párduc 1957 és 62 között játszott Tatabányán, ezért is esett rá a választás, hogy róla nevezzék el a stadiont.

Egy gyulai labdarúgó akadémia valamint egy budapesti általános iskola is már a legendás hálóőrről kapta a nevét.
Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok kocsiján érkezett a stadionba az ünnepelt kisebbik lányával együtt, de természetesen itt volt a másik 2 lánya, valamint unokái, dédunokái is.
Számos híresség tette tiszteletét: Puskás Öcsi felesége, Földi Imre, a nemzet sportolója, Czene Attila, Rózsa Norbert, Dala Tamás Kásás Zoltán, Verebes József, Puhl Sándor, Buzánszky Jenő (Aranycsapat másik még élő tagja), tatabányai világklasszis kézilabdázók Marosi László, Kontra Zsolt.
A Tatabányai Tűzoltó Zenekar közreműködésével, a Himnusz közös eléneklése után először Borkai Zsolt, a Magyar Olimpia Bizottság elnöke mondott beszédet, majd Orbán Viktor miniszterelnök köszöntette az ünnepeltet és elmondta, hogy reméli nemsokára Tatabányának újra első osztályú csapata lesz.
Ezután Eperjes Károly színművész egy verset szavalt el, Dunai Antal olimpiai bajnokunk pedig Vicente Del Bosque, spanyol szövetségi kapitány levelét tolmácsolta spanyolul, ő is játszott 30 évvel ezelőtt a tatabányai csapat ellen. Majd Nemcsák Károly színművész magyarul olvasta fel ugyanezt a levelet.
Schmidt Csaba, városunk polgármestere elmondta, hogy Grosics Gyula számos örömteli pillanatot szerzett a tatabányai és a magyar szurkolóknak egyaránt, és reméli hogy a tatabányai labdarúgást sikerül stabil alapokra helyezni.
A köszöntők végén Hamar László református lelkész és Simon Péter katolikus plébános áldotta meg és szentelte fel a stadiont.
Az ünnepelt rengeteg ajándékot kapott, többek között a polgármesterünktől, Schmidt Csabától, Partali Lászlótól és Mészáros Lőrinctől, a Duna FC Tatabánya tulajdonosától.
A mazsorett bemutató után kezdetét vette az 1981-es Tatabánya-Real Madrid meccs emlékére szervezett mérkőzés. A bemelegítés ideje alatt a TASK kis focistapalántái játszották a füvön, majd a csapatok tagjai velük együtt vonultak be a pálya közepére. Kassai Viktor a héten lesérült, így a mérkőzést nem ő vezette, de természetes tiszteletét tette ő is.
A Sztárválogatottban pályára léptek színészek, politikusok, focisták, kézilabdázók (Schmidt Csaba, Dr. Kancz Csaba, Simicskó István, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Nyilas Elek, Kovács Zoltán, Mészöly Géza, Marosi László stb.), míg a tatabányai csapatnál az 1981-es győztes csapat szinte valamennyi tagja részt vett, a hiányzókat pedig fiatalabb, régi tatabányai játékosok pótolták, mint Klausz László, Letenyei Attila és Hornyák Vendel. A meccs végeredménye 4-1 lett a Real-t verő csapat javára, és mint 30 évvel ezelőtt, most is sikerült Csapó Károlynak a kapuba betalálnia.
A meccs után Mészáros Lőrinc, a Mészáros és Mészáros Kft nevében 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel Csernoviczki Évának, városunk válogatott cselgáncsozójának a londoni olimpiai felkészüléséhez.
A nap 2. mérkőzését az NBII-es Duna FC Tatabánya játszotta a BKV Előré-vel és sajnos a hazai csapat 2-0-ra kikapott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.