Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 18. 14:06, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Változott a migráció megítélése az európai országokban

Változott a migráció megítélése az európai országokban

A német kormány álláspontja más a migrációról, mint két évvel ezelőtt, és Emmanuel Macron francia államfő is komoly korlátozásokat vezet be

- hívta fel a figyelmet Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szélsőségesnek nevezte az Európai Bizottság elnökének véleményét a migráció támogatásáról, úgy látja, Jean-Claude Juncker ebben egyre inkább egyedül marad, "elment felette az idő". Gyarmati István hozzátette, az Európai Bizottságnak nincs egységes véleménye, a testület tagjainak többsége nem ért egyet az elnök kijelentéseivel.

Gyarmati István szerint a nemzetközi szervezetek nem figyelnek eléggé oda arra, hogy a támogatásokat hogyan költik el a helyi alkalmazottak. Ez világszerte probléma - mondta azokra a hírekre reagálva, hogy Olaszországban a migránsok elhelyezését szolgáló pénz egy része a maffiához kerül. A szakértő hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak, illetve az ENSZ-nek komolyan kellene ezzel a kérdéssel foglalkoznia.

Címkék: európa, migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.