Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 15. 10:31, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Új helyre költözik a gyermek és felnőtt orvosi ügyelet

Új helyre költözik a gyermek és felnőtt orvosi ügyelet

Február 15-től a Béla Király körtérről a Győri út 24. szám alá költözik át a gyermek és felnőtt orvosi ügyelet.

Az orvosi ügyeletnek eddig helyet adó ingatlan több szempontból sem volt ideális már: fenntartása gazdaságtalan, megközelíthetősége tömegközlekedéssel és gépjárművel is bonyolult volt, illetve a sürgősségi kiszállások esetén az autók gyors kiállása sem volt könnyen megoldható. Ezen szempontok figyelembe vételével esett a választás, a Győri úton található ügyeletes gyógyszertár szomszédságában lévő 185 négyzetméteres ingatlanra, amely a főúthoz való közelsége miatt könnyebben megközelíthető, és az orvos által felírt gyógyszerek kiváltásához sem kell már tovább utazni.

Az ügyelet elköltözetésénél fontos szempont volt, hogy olyan épületbe kerüljön, amely az infrastrukturális javakat tekintve maximálisan szolgálja a betegek megfelelő ellátását és kényelmét. Az újonnan átadott orvosi rendelő az idősek számára tömegközlekedéssel és személygépjárművel egyaránt könnyen megközelíthető. Az érkező betegek a hét bármely napján igénybe vehetik a piac parkolóját.

Az ügyelet rendelési ideje nem fog eltérni az eddig megszokottól: a felnőtt háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfő-péntek) 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 8.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, míg a gyermek háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfő-péntek) 16.00 órától 22.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10.00 óra és 22.00 óra között vehető igénybe.

Az új rendelő révén modernebb, a mai kor igényeinek maximálisan megfelelő környezetben és felszereltséggel tudják ellátni a jövőben Tatabánya, Héreg, Környe, Szárliget, Tarján, Várgesztes, Vértessomló és Vértesszőlős közel 90 ezer lakóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya