Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 30. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Öt éve igényelhető támogatás a KRESZ-tanfolyamhoz és -vizsgához - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton a Facebookon.

Nagy-Vargha Zsófia azt írta: a jogosítvány ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon, sok munkakör betöltésénél hatalmas előny, ha a fiatal tud vezetni, ezért döntött öt évvel ezelőtt a kormány a 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzésének támogatásáról, majd a kedvezményt három éve a kismamákra is kiterjesztette.

A programnak köszönhetőn a kormány eddig már több mint 4 milliárd forintos támogatást adott mintegy 163 ezer kérelmezőnek.

Úgy folytatta, hogy a kormány a KRESZ-vizsgadíj támogatását - hasonlóan a többi családtámogatáshoz - a mostani háborús időben is megvédi és jövőre is biztosítja, az ehhez szükséges több mint 1 milliárd forintos pénzügyi fedezet a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre áll.

A "B" kategóriás járművezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját az állam 2018 júliusa óta részben vagy egészben téríti meg a 20 év alatti fiataloknak - közölte Nagy-Vargha Zsófia.

Hozzátette: a költségtérítés 25 ezer forintig igényelhető, a tanfolyam hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is elvégezhető.

A támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet kérvényezni a sikeres vizsga után, a tanfolyam és a sikeres vizsga díjának befizetését igazoló dokumentummal.

A kormány 2020. július 1-jétől kiterjesztette a támogatásra jogosultak körét: így a kedvezményt már a gyermekük nevelése miatt otthon maradó - csecsemőgondozási díjban (csed), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermekgondozást segítő ellátásban (gyes) részesülő - édesanyák, édesapák, sőt, életkortól függetlenül a nagyszülői gyedben részesülők is igénybe vehetik - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Az életkezdéshez és a munkavállaláshoz hozzájáruló támogatás fontos eleme a több mint 30 családtámogatási formának, hiszen a fiatalokat abban az életkorban segíti, amely az egyik legmeghatározóbb időszak a versenyképes tudás megszerzésében. Ennek fontos része a jogosítvány is - írta bejegyzésében Nagy-Vargha Zsófia.

Címkék: kreszt, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk