Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. December 08. 07:44, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Az Aegon Magyarország közölte: a december eleji viharos, óránként 120 kilométeresnél is erősebb szél egyetlen hétvége alatt 82 millió forintos kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Kedd kora délutánig mintegy 840 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az átlagos kár 100 ezer forint körül van. A legtöbb, 515 bejelentés Budapestről és Pest megyéről érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hét pénteki szélvihar nyomán 663 vagyonbiztosítási kárbejelentés érkezett, melynek kárösszege megközelíti az 53 millió forintot. A legtöbb kárt szintén a széllökések által kicsavart fák, levert ágak, gallyak okozták, és ugyancsak sok bejelentés érkezik leesett tetőcserepek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt is. Az extrém időjárás különösen Pest megyét, illetve Budapestet érintette.

A Groupama tájékoztatott arról is, hogy a bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Címkék: biztosító, kár, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.