Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 22. 14:08, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a debreceni darabolós gyilkosság vádlottjára

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a debreceni darabolós gyilkosság vádlottjára

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész hétfőn a Debreceni Törvényszéken arra a férfira, aki a vád szerint 2010-ben megölte és feldarabolta a szomszédjában élő idős nőt, majd megölte saját főbérlőjét is - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Tatár Tímea ismertetése szerint a bíróság lezárta a bizonyítási eljárást, a hétfői tárgyaláson pedig megtartották a perbeszédeket. A bíróság Nagy Antal vezette büntetőtanácsa május 7-én hirdeti ki az elsőfokú ítéletet az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel és más bűncselekmények elkövetésével vádolt 38 éves férfi ügyében. A vád szerint R. Zsolt 2009 októberében érkezett Debrecenbe, miután büntetéséből szabadult. A Nyíl utcai albérletében egy idős nő szomszédságában élt, főbérlője pedig Németországban tartózkodott. 2010 januárjában a férfi nem tudta fizetni a bérleti díjat, így eldöntötte, hogy anyagi haszonszerzés céljából megöli szomszédját. A közös udvaron a nőt állon vágta, majd megfojtotta, és bevonszolta a pincelakásba. A következő három napban a holttest eltűntetésével foglalkozott: késsel, baltával és fűrésszel apró darabokra vágta, paprikás vízzel leöntötte a környék kukáiba dobta ki, majd alaposan kitakarított. Közben folyamatosan rájárt az áldozat értékeire, többek között értékes porcelánokat, festményeket hozott el, és eladta őket egy régiségkereskedőnek. Ebből fizette ki albérleti díjának hátralékát is. 2010. január 15-én elégette az asszony iratait, majd bejelentette eltűnését a rendőrségen. A szomszédasszony eltűnésének hírére hazajött Németországból a főbérlője is, vele rendszeresen vitatkoztak. Egy vita után 2010 februárjának elején a vádlott többször nagy erővel megütötte a férfit, majd mikor az földre került, acélbetétes cipőjével megrugdosta és a nyakára lépett. Amikor abbahagyta a bántalmazást, észrevette, hogy a sértett nem lélegzik. A vádirat szerint a férfit bevonszolta a fürdőszobába, arccal lefelé betette a kádba és vizet engedett rá. A sértettől pénzt, mobiltelefonokat, fényképezőgépet és egy kamerát vett magához, eladta az áldozat gépkocsiját, bezárta a lakást, kukába dobta a kulcsot és vonatra ült. A rendőrség Oroszlányban fogta el. A vádlott hétfőn az utolsó szó jogán tagadta a nő megölését, korábbi vallomását szerinte kikényszerítették tőle. A vádlott korábban egy rendőrségi kihallgatáson elismerte a gyilkosságot, de később visszavonta vallomását. A férfi megölését ezzel szemben elismerte, de állítása szerint nem akarta kioltani az életét.

Címkék: Jog-bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön