Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 17. 09:07, péntek | Helyi önkormányzati

Tavaly 3.506 család lakásfenntartását támogatta a tatabányai önkormányzat

Tavaly 3.506 család lakásfenntartását támogatta a tatabányai önkormányzat

A Népjóléti Iroda összesítése szerint 2011-ben összesen 3.506 család kapott lakásfenntartási támogatást a tatabányai önkormányzattól, városi vagy normatív forrásokból.

Mindkét támogatási formára jellemző volt, hogy a támogatott családok kétharmada a távfűtés költségeinek kiegyenlítéshez kapott segítséget - mondta el Bereznai Csaba, szociális ügyekért felelős alpolgármester.
Tájékoztatása szerint tavaly önkormányzati lakásfenntartási támogatásra 35,7 millió forintot fizettek ki Tatabánya költségvetéséből, normatív lakásfenntartási támogatásra pedig 61,4 millió forintot fordítottak, ennek 10 százaléka származott városi forrásból.
A Népjóléti Iroda az igénylők jövedelmi határai szerint vagy önkormányzati vagy normatív támogatást állapított meg, tehát a kérelmezők csak egyfajta támogatást vehettek igénybe. A támogatásokat egy éves időtartamra állapították meg.
A törvényi változások miatt az önkormányzat január elsejétől már nem adhat helyi lakásfenntartási támogatást, csak a normatív támogatást lehet igényelni a városháza Népjóléti Irodáján. A nyomtatványok kitöltéséhez segítség kérhető az iroda munkatársaitól.
A dokumentumok letölthetők a
http://www.tatabanya.hu/fooldal/gyorskereso/nyomtatvany/nepjoleti_iroda oldalról.
A támogatásra az jogosult, akinek az egy fogyasztási egységre számított jövedelme nem haladja meg a 71.250 forintot és sem neki, sem a vele közös háztartásban élőknek nincsen vagyona. Nem számít vagyonnak az az ingatlan, melyben a kérelmező életvitelszerűen lakik, valamint a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott jármű.
A január elsejétől érvényes törvénymódosítás következtében lakásfenntartási önkormányzati támogatást már csak március 31-ig lehet folyósítani. A változás közel 300 családot érint, őket levélben értesítik és tájékoztatást kapnak a normatív támogatás igénybevételének lehetőségéről.
A Népjóléti Iroda becslése szerint 85 százalékuk jogosulttá válhat állami támogatásra. A támogatás nélkül maradó családoknak átmeneti intézkedést készítenek elő, melyről következő ülésén dönt a képviselő-testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni