Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 22. 09:42, hétfő | Helyi

Szezonzárás Győrben

Szezonzárás Győrben

28-24-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a SZESE-Győr ellen az NBI/B Nyugati csoportjának utolsó, 26. fordulójában. A TAC a nyolcadik helyen végzett a tabellán.

Ősszel Tatán 24-22-re nyert a Győr, a TAC az utóbbi fordulókban mutatott jó forma alapján a visszavágás reményében lépett pályára a bajnoki ezüstéremre pályázó hazaiak ellen.
A Tatai AC a hetedik helyről kezdte a fordulót. Az már pénteken bizonyossá vált, hogy győzelem esetén sem végezhetünk előrébb, miután a Pécs meglepő győzelmet aratott a már bajnok Dabas ellen.
A Győr kezdte jobban a találkozót, már 30 másodperc után megszerezték a vezetést. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tizedik percben 5-4-re vezettek a hazaiak. Változó iramú és színvonalú játék alakult ki, egyik csapat sem tudta meglepni a másikat. A huszadik percben 11-9 volt „oda”, élményszámba mentek Kállai Martin testcselt követő góljai, ám néhány labdavesztés után így is előbb három, majd a félidő végére négy gólosra nőtt a hazai előny (16-12).
Fordulás után újra a Győr kapott jobban lábra: ismét alig 30 másodperc kellett, hogy 17-12 legyen. Aztán jött újabb két győri gól, így pár perc elteltével 19-12-re alakult az állás. A védelem nem ütközött eleget, a győri lövők sok lehetőséghez jutottak, amelyek legtöbbjét gólra is váltották. A negyvenedik percben 21-15-re vezetett a Győr, ám ekkor megrázta magát a TAC és néhány támadás után 24-20-ra szűkítette a hátrányt.
Az utolsó öt percre 27-22-es hazai előnnyel fordultunk, a TAC egy időkérés után átállt 3+3-as védekezésre, ami megzavarta a Győrt. De hiába szereztünk labdákat, a döntő pillanatokban becsúszott a hiba, amit azonnal góllal büntetett a Győr. A végén még Győrffi Márió talált be, így 28-24-gyel ért véget a találkozó.
Miután a közvetlen riválisok közül a Balatonfüred U23 győzött, a Tatai AC végül a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 26. forduló:
SZESE-Győr – Tatai AC 28-24 (16-12)
legjobb tatai góllövő: Kanyó Ádám 6

„Jobban kellett volna pörögni, sok volt az üresjárat a játékunkban. Az első félidőben védekezésben nem voltunk elég agresszívek, elöl pedig olyan hibákat vétettünk, amelyekből gólokat kaptunk. A második félidő egy fokkal jobb volt, de összességében nem játszottunk jól” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„A mai játék olyan volt, mint az egész szezon. Voltak jobb időszakaink, de voltak periódusok, amikor gyengén játszottunk. A meccs gálahangulatban kezdődött, reméltük, hogy ez inkább nekünk kedvez majd, de végül nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket” – tette hozzá Czérna Tibor csapatkapitány.

juniorok:
SZESE-Győr – Tatai AC 39-21 (15-10)
legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 6

„Az első félidőben kifejezetten tetszett, amit láttam a fiúktól, jó kapusteljesítmény mellett rendben volt a védekezés, jól ment a játék. A második harminc percben kimaradt néhány ziccer, nőtt a távolság a két csapat között, de itt is láttam biztató jeleket. Összességében a szezon nagyon hasznos volt, köszönettel tartozom a Tatai AC-nak, Márton Ádám edzőkollégámnak, Somogyvári Tamás szakosztályvezető és Lázár Ottó elnök uraknak, hogy lehetőséget biztosítottak a közös munkára. Bízom benne, hogy a két csapat között megmarad a jó kapcsolat és a fiúk olyan igazi sportbarátságokat kötöttek, amelyek egész életükben végigkísérik majd őket” – fogalmazott Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.
„A tatai sor félénken kezdte a találkozót, egy keményebb védekezéssel közelebb maradhattunk volna az ellenfélhez. A második felvonásban szétfutott minket a Győr, hátul nem ütköztünk, elöl pedig sok helyzet kimaradt. Kár érte, mert szerintem nincs ekkora különbség a két együttes között. Ezúton szeretném megköszönni a Budaörsnek, hogy az idényben időt, energiát nem sajnálva jöttek, edzettek velünk, segítettek nekünk. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapatnak hasznos volt a közösen eltöltött egy év, a TAC és a Budaörs is sokat profitált belőle. A jövőt tekintve nagyon sok sikert kívánok Neukum Tamásnak és csapatának!”

„Elég sok volt a hiányzó, a Győr fizikailag és sokszor mentálisan is fölénk nőtt. Igyekeztünk, de sokat hibáztunk, ezeket pedig többnyire gólokkal büntette az ellenfél” – fűzte hozzá Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya