Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 21. 08:41, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Salamon Gy.

Szépségbarangolás Kömlődön

Szépségbarangolás Kömlődön

Legyünk szépségbarangolásaiban útitársa! – ezekkel a szavakkal, s még számos megható és szívet melengető gondolattal ajánlotta Zsombolyai Mária festőművész az érdeklődőknek Bátki Zsuzsa festménykiállítását Kömlődön.

Az alkotó három esztendeig élt a községben, ám mivel férje kömlődi származású, a mai napig hazajárnak Sopronból, így szinte kézenfekvően született meg a gondolat, hogy a Hagyományápolók és Értékteremtők Társasága által szervezett újabb tárlat az ő alkotásait mutassa be.

Ezzel Bátki Zsuzsa életének második önálló kiállítása nyílt meg, hiszen – bár már gyermekkorában is szeretett rajzolni – komolyan csupán 2008-ban, 53 esztendősen kezdett el foglalkozni a festészettel. A nyelvész-pedagógus akvarelljei, pasztell-, illetve zsírkréta rajzai zömmel Sopron utcarészleteit, épületeit varázsolják a látogató elé, de két alkotása a kömlődi református templomot, s a Kerényi Béla Diakóniai Intézményeket is megörökítette.
Születésünkkor Isten ajándékozza nekünk a gyökeret és a fényt, de növekedni nekünk magunknak kell. Zsuzsa nemcsak rajzol, de nyelvészként, pedagógusként szétosztja magát szüntelenül, mert tudja, ha valaki fényt kap, csak akkor válik benne áldássá, ha másoknak is ad belőle – méltatta Zsombolyai Mária. A festőművész az alkotásokról így fogalmazott: ha megnézik, hogy milyen lágy színekkel kulminálnak a képek, ha megnézik, hogy a hangulat iránti érzékenységét hogy fejezi ki, akkor nem is hisszük el, hogy csak néhány éve fest. De ez benne is volt gyerekkorától…

A szépségbarangolás december 11-éig délutánonként, 14 és 16 óra között várja az útitársakat a művelődési házban, de mint Hárskuti Attila, a Kömlődi Hagyományápolók és Értékteremtők Társaságának elnöke elmondta, amennyiben igény merül fel, kisebb közösségeket előzetes egyeztetés alapján a délelőtti órákban is örömmel fogadnak.

Felső fotón balról jobbra:Zsombolyai Mária, Hárskuti Attila, Bátki Zsuzsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: