Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 21. 09:52, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Sikeres Kodályosok

Sikeres Kodályosok

Az ősszel megkezdett IHT nemzetközi fiú kézilabdatorna második-visszavágó- fordulóját tartották a hétvégén Pozsonyban, melyen a Kodály Zoltán Általános iskola 6. és 8. osztályos csapatai is szerepeltek.

A négycsapatos tornán a szlovák SKP Bratislava, a cseh Sokol Nové Veselí valamint az osztrák AON Fivers korosztályos együttesei voltak a tatabányaiak ellenfelei. Horváth Árpád tanítványai az őszi forduló után előkelő helyről várhatták a folytatást, hiszen a hatodikosok a második, a nyolcadik osztályosok az első helyen zártak októberben.
Az előjelek viszont nem voltak túl bíztatóak, hiszen mindkét korosztály tartalékos kerettel utazott Pozsonyba: Kuhár Balázs és Jaczkó Szabolcs súlyos sérülés után lábadozik, ők sajnos már az egész szezonban nem állhatnak a hatodikos csapat rendelkezésére, valamint többen apróbb sérülések, illetve betegség miatt maradtak ki a csapatból. Ennek ellenére a fiatalabb korosztályban tatabányai siker született, a kodályos fiúk a pozsonyi és az osztrák csapatot viszonylag simán verték. A cseh Veselí gárdája ellen az első fordulóban 2 gólos vereséget szenvedtek, most viszont a tatabányai fiúk győztek 3 góllal, így az összesítésben az első helyen végeztek. A nyolcadikosoknál is sok volt a hiányzó, így ebben a korosztályban többségében a hetedik osztályosok játszottak. Felvették a versenyt az ellenfelek nagyobb fizikai erőt képviselő játékosaival, de sajnos ez nem minden mérkőzésen volt elég: két vereség és 1 győzelem volt a nap mérlege, és az őszi első helyezésnek köszönhetően az összesítésben a nagyobbak a második helyezést szerezték meg. Horváth Árpád így is elégedett volt tanítványaival, akik küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak.

Eredmények:

6.osztály:
Kodály – Veselí 19:16, Kodály – Pozsony 30:1, Kodály-Aon Fivers 22:16
1. Kodály - Tatabánya, 2. Sokol Nové Veselí, 3. AON Fivers, 4. SKP Bratislava
A csapat tagjai: Balogh Marcell, Bodnár Krisztián, Cutura Dárió, Cserhalmi Antal, Fantoly Márkusz, Gulyás Gergő, Pongrácz Patrik, Rajcsány Balázs, Szőllősi Bence, Tóbiás Olivér, Vertényi Kristóf A torna legjobb játékosa: Fantoly Márkusz (Kodály)

8. osztály:
Kodály – Veselí 22:23, Kodály- Pozsony 20:30, Kodály – AON Fivers 31:17
1. SKP Bratislava, 2. Kodály-Tatabánya, 3. AON Fivers, 4. Sokol Nové Veselí
A csapat tagjai: Bagi Gergő, Csapó Levente, Eichkern Levente, Huber Dániel, Jaczkó Márk, Lovasi Zoltán, Magyar Norbert, Máté Dávid, Rozner Kevin, Sörös Levente, Szakács Benedek, Szalados Máté

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: