Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 15. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem szeretünk csapatban dolgozni

Nem szeretünk csapatban dolgozni

Nem jó csapatjátékosok a magyarok – legalábbis a Randstad Workmonitor 2014. harmadik negyedéves kutatása szerint, amelyben a csoportos munkavégzésről kérdezték a munkavállalókat. Hazánkban a megkérdezettek fele mondta, hogy jobban teljesít a közös munkavégzés során, mint ha egyedül oldja meg a feladatait – miközben globálisan 60 százalék, egyes ázsiai országokban pedig legalább 80 százalék gondolta hatékonyabbnak a csapatmunkát - számol be aMetropol.

„Ez a beállítottság nem egyszerűen kulturális különbség, hanem problémát is jelenthet, hiszen a megkérdezettek 77 százalékának kell a munkaideje legalább egy részében csoportos feladatokat megoldania a felmérésünk szerint” – tette hozzá Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A kutatásban részt vevők többsége ráadásul úgy gondolja, hogy a technológiai fejlődéssel párhuzamosan egyre fontosabbá válik a munkatársak közötti együttműködés.

Emellett a megkérdezettek 72 százaléka szerint egy heterogén csapat jobban teljesít egy olyan csoportnál, amely hasonló emberekből áll. A munkavállalók 90 százaléka csak akkor tud jól együttműködni a kollégáival, ha alaposan ismeri őket, tudja, mi áll a döntéseik hátterében.

Amikor azonban a részletekre kérdeztek a kutatásban, kiderült, hogy a magyarok számára a sokszínűség elsősorban a munkatapasztalattal kapcsolatos eltéréseket jelenti, nem a kulturális, nemi vagy életkorbeli különbségeket.

Számunkra az ideális csapat hasonló korú és kulturális hátterű emberekből áll, akik a feladat más-más részterületeihez értenek jobban. Itthon arányaiban kevés munkahelyre jellemző, hogy teljesen más kulturális háttérrel rendelkező, akár a világ másik feléről érkező kollégákkal kell együtt dolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton