Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 23. 09:16, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Menekülő cigarettacsempész ütközött össze a NAV járőrautójával Szabolcsban

Menekülő cigarettacsempész ütközött össze a NAV járőrautójával Szabolcsban

Menekülő cigarettacsempész ütközött össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrautójával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a balesetben az egyik pénzügyőr könnyebben megsérült - közölte a szervezet megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője kedden az MTI-vel.

Dávid Zoltán főhadnagy elmondta: a pénzügyőrök Beregdaróc térségében két, egymás után közlekedő mikrobuszt akartak ellenőrizni. Az első gépkocsi sofőrje a pénzügyőröket látva először lassított, majd gázt adott és elhajtott a szolgálati autó mellett úgy, hogy annak ajtaját összetörte.
Az ajtó mellett álló pénzügyőr a jármű elől az utolsó pillanatban visszaszállt a szolgálati kocsiba, de még így is rácsapódott a kezére és a lábára az ajtó - ismertette a főhadnagy. A pénzügyőr könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A csempészautók megállás nélkül továbbhajtottak, az egyik mikrobuszt a rendőrség segítségével azonban később sikerült megállítani. Az autó rakterében 47 500 doboz, majdnem 37 millió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak - közölte az osztályvezető.
A pénzügyőrök a cigarettacsempész ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. Az ügyben várható jövedéki bírság mértéke meghaladja a 47 millió forintot - jegyezte meg Dávid Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön