Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 26. 09:18, hétfő | Helyi

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához

Legyen Ön a következő!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 1400 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.
A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetőkszakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.
Reprezentatív kutatás igazolja, hogy a magyar kkv-k csupán fele alkalmaz IT munkatársat cégen belül, a legrégebbi számítógépek életkora pedig a 12 évet is eléri. Rendszeresen megemlítik a magyar vállalatvezetők, hogy bizalmatlanok az informatikai szolgáltatásokkal szemben, mégis alig 1/3-uknak van átgondolt adatvédelmi, biztonsági szabályzata.
Az idén tavasszal indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.
Angyalosi-Hermán Eszter, egy zalakarosi szálloda vezetője annak az 1400 vállalkozásnak az egyike, amelyik fontosnak tartotta csatlakozni ehhez az úttörő programhoz. Így vélekedett a programról: "Nagyon hasznos volt a kamarai tanácsadóval a személyes találkozó, olyan dolgokra világított rá, amelyekre már mi is gondoltunk, de csak toltuk magunk előtt a megvalósítását. A hamarosan érkező GINOP-3.2.2 pályázatban szeretnénk a közösen átbeszélt fejlesztéseket megvalósítani, részben támogatásból finanszírozva. Mindenképpen szeretnénk fejleszteni az online megjelenésünkön, és egy még jobban működő online értékesítő és foglaláskezelő szoftver is nagyon fontos lenne”.
„A Modern Vállakozások Programja egy kedvezményes termékportfólió keretében lehetőséget biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is. Eddig főként üzleti internetelőfizetések, valamint az egész vállalkozás működésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek, vagy éppen vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a mostanában sokat emlegetett, bárhonnan elérhető felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatban is informálódtak a kkv-k”
– mondta el Koleszár Péter, a projekt szakmai vezető helyettese.
Ősztől folytatódik a 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű ingyenesen látogatható rendezvénysorozat, ahol tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.
A rendezvénysorozat következő állomása:
A Vértes Agorája, Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
2016.10.06. 10 óra

Major György IKT tanácsadó,
major.gyorgy@ginop-mkik.hu,
70/281-5930.

A programhoz való csatlakozás lehetőségéről és az ingyenes rendezvényekről bővebb információ a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya