Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 19. 08:47, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Malackodás és farsangi mulatozás Alsógallán

Malackodás és farsangi mulatozás Alsógallán

Izgalmas és egyben hagyományőrző program várja a tatabányaiakat január 21.-én szombaton Alsógallán a József Attila Művelődési Házban.

A kilátogatók bepillantást nyerhetnek a régi hagyományok jegyeit felvonultató disznóvágás minden apró részletébe. Az állatot feldolgozó böllértől elleshetik a szakszerű lépéseket és mozdulatokat, megfigyelhetik a hurka és kolbász készítés minden csínját-bínját. De nem csak figyelni, kóstolni is lehet az igazán magyaros ízeket rejtő disznóságokat. Az ételek mellett az ilyenkor szokásos pálinka és persze a forralt bor is várja az érdeklődőket. A jó hangulat garantált, jöjjenek minél többen és éljék át elődeink egyik legnagyobb gasztronómiai tradícióját, a disznóvágást.

A malackodással azonban nem ér véget a művelődési ház napi programja, hiszen este 19.00-tól a farsangi mulatság és bál veszi át a porondot. A bál belépési díja 1500 forint. A mulatozni érkezők szintén belekóstolhatnak a disznóvágás igazi ízeibe, hiszen a feldolgozott húsanyag alap eleme lesz a báli vacsorának. Az este folyamán tombolahúzásra is sor kerül, melynek keretén belül értékes nyeremények várják a játszani vágyókat. A jó hangulatot és a talpalávalót Simonfi Roland biztosítja. Vegyenek részt minél többen ezen a két fantasztikus eseményen és mulassanak együtt a hétvégén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya