Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 26. 09:26, hétfő | Helyi

Légzsákok robbantak fel az esztergomi Széchenyi téren

Légzsákok robbantak fel az esztergomi Széchenyi téren

Közlekedésbiztonsági Napot tartott pénteken a Suzuki az Esztergomi Rendőrkapitányság, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és más szervezetek részvételével a város főterén.

A rendezvény látványos bemutatókkal, filmvetítéssel és előadásokkal hívta fel a figyelmet a biztonságos autós és kerékpáros közlekedés, valamint a tűzmegelőzés fontosságára.

Megnyitó beszédében Yoshinobu Abe, az esztergomi Suzuki gyár új vezérigazgatója elmondta, a rendezvény fő célja az volt, hogy a gyakorlatban is megjelenítsék a Suzuki filozófiáját: „A biztonság mindenek előtt”. A cégvezető hozzátette: 2005 óta minden Suzuki autó 5 csillagot kapott a gépjármű-biztonságot vizsgáló EURNCAP minősítési rendszerben. Az esztergomi gyár a világ 102 országába szállítja az itt gyártott járműveket.

A Közlekedésbiztonsági Nap programjai között két alkalommal is szerepelt légzsák-robbantási bemutató: a technikusok egy Suzuki SX4 S-Cross autón demonstrálták a Suzuki autókban alapfelszereltségnek számító hét darab biztonsági légzsák közül a front-, az oldal-, a térd- és a függönylégzsákok működését.

A rendezvény kiemelt programja egy valósághű baleset- és mentés-szimuláció volt, amelynek során autóroncsok, önkéntes szereplők, valamint a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság munkatársai és járművei segítségével mutatták be egy autóbaleset kiváltó okait és következményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya