Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 03. 09:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Kétszer annyit lőtt a Carbonex, mint ellenfele

Kétszer annyit lőtt a Carbonex, mint ellenfele

38–19–re nyert a Tatabánya Carbonex KC, a THAC ellen pénteken este.

A találkozó döcögősen, nehezebben indult a tatabányai fiúk részéről, hiszen a 7. percben a THAC vezetett. A 10. percben aztán már 7–4 volt az állás, és a különbség egyre csak nőtt.

Hibák voltak mindkét oldalon, rengeteget futottak a csapatok. A tatabányaiaknál Harsányi Gergely 10 gólig jutott, Kanyó Ádám nyolcszor, Ivo Diaz hatszor volt eredményes. A tataiaknál Lengyel Péter négy, Kiss Ádám 5 gólt szerzett.
Érdekes találkozó volt, hiszen szinte nem volt játékos a pályán a tataiaknál sem, aki ne kötődne valamilyen formában Tatabányához, a város kézilabdázáshoz. A két tréner –Debre Viktor és Kanyó Anta – hosszú évtizedek óta barátok, és néhány hónapja még mindketten a Carbonex sikereiért dolgoztak.
TATABÁNYA CARBONEX KC – THAC 38 – 19 (20 – 13)
Tatabánya Carbonex KC: Szente, Bartucz (kapusok), Pásztor, Diaz 6, Iváncsik 2, Harsányi 10 (2), Szabó Gy., Szabó T. 2, Kocsis 1, Kanyó 8, Rédei 4, Pordán 2, Takács 2, Dénes, Kun 1
Edző: Debre Viktor
THAC: Melhardt, Kovácsovics (kapusok), Zeck 3, Kanyó Balázs 1, Kanyó Bence, Szám Ferenc 3, Lengyel P. 4, Hodi Pongrácz 1, Hajdu, Kiss Á. 5, Benis 2
Edző: Kanyó Antal

Debre Viktor: - Másképp néztem az ellenfélre, mint szoktam. Ismerem az összes srácot, más volt ez a meccs. Ők azt hiszem sokkal motiváltabbak voltak, mint mi. Nekünk ez egy kötelező győzelem volt, de megdolgoztunk érte.
- Milyen érzés volt egy barátod ellen, Kanyó Antal ellen készülni?
- Úgy készültünk, ahogy szoktunk. A meccs előtti este beszélgettünk, megittunk egy italt. A mi barátságunk nagyon sok évre néz vissza, ez a helyzet ezt nem befolyásolja.
- Voltak jó teljesítmények a csapatban.
- A nyitott védekezéssel voltak gondjaink. Lassúak voltunk és körülményesek. De amikor bemelegedtünk, akkor nem volt rossz. Ma magasabbak, erősebbek voltak az én játékosaim, sőt, helyenként ügyesek is. Magabiztosan nyertünk.

A Tatabánya Carbonex KC csapata legközelebb, október 8 – án, szombaton Görögországban lép pályára a PAOK Szaloniki otthonában, EHF – Kupa mérkőzésen. A visszavágónak természetesen a Földi Imre Sportcsarnok ad otthont, október 16 – án, vasárnap 19 órától.

Fotó: Varga Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.