Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 22. 11:07, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen nyolc évre ítélték a nevelőjét életveszélyesen megsebesítő fiatalt

Jogerősen nyolc évre ítélték a nevelőjét életveszélyesen megsebesítő fiatalt

Jogerősen nyolc év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a fiatalt, aki gyermekkorú társával életveszélyesen megsebesített egy nevelőt a bócsai gyermekotthonban 2011-ben.

A vádlott, aki a bűncselekmény elkövetésekor 17 éves volt, 13 éves fiútársával vaslapáttal leütötte, majd többször fejbe rúgta a Bács-Kiskun megyei gyermekotthonban dolgozó 45 éves nevelőt, majd ellopták az autóját.
A táblabíróság a fiatalembert közfeladatot ellátó személy sérelmére, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek.
A korábban kétszer elítélt fiú - aki ellen jelenleg 16 büntetőeljárás folyik - drogfogyasztása és édesanyja bántalmazása miatt került a Fővárosi Gyermekotthon bócsai lakásotthonába, ahol a kábítószeres fiatalokat munkaterápiás módszerekkel gondozták.
A vádlott az otthonban összebarátkozott az akkor 13 éves társával. Mindkettőjüknél komoly gondot jelentett a drogfogyasztás, és az, hogy az otthonból többször meg akartak szökni.
2011. december 28-án a fiúk elhatározták, hogy aznap este megszöknek az otthonból, és Budapestre, a vádlott nagynénjéhez mennek. Megtervezték, hogy leütik az akkor egyedüli felnőttként velük az otthonban tartózkodó nevelőt, egy 45 éves, kétgyermekes soltvadkerti férfit, és a szökéshez a sértett járművét használják.
Este, amikor a nevelővel a két fiú átment egy közeli tanyára megetetni az állatokat, a gyermekkorú elkövető hátulról vaslapáttal leütötte a férfit, majd a még kétszer fejbe csapta a földre kerülő sértettet. A vádlott pedig kétszer gumicsizmával a sértett arcába rúgott.
A fiúk az eszméletlen férfit magára hagyták, miután elvették járműve kulcsát, amellyel a fővárosba indultak. A kocsit azonban az autópályán hagyták, mert kifogyott belőle az üzemanyag.
A rendőrséget a vádlott rokonai értesítették, így a fiúkat még a bűncselekmény éjszakáján elfogták. A sértetthez a gyermekotthon többi lakója hívott segítséget. A férfi a bántalmazás következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, maradandó fogyatékosság is kialakult nála.
Az eljárás során a vádlott beismerő vallomást tett, az utolsó szó jogán azt mondta, nagyon megbánta a történteket, és igyekszik tenni azért, hogy megváltozzon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön