Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 04. 09:26, kedd | Helyi

Ittas járművezetés elektromos kerékpárral

Ittas járművezetés elektromos kerékpárral

A tatabányai járőrök 2018. december 2-án 9 órakor Tatabányán, a Rába utca és a Tisza utca kereszteződésében ellenőriztek egy elektromos – pedál nélküli - kerékpárral közlekedő férfit, aki kacsázva közlekedett az úttesten. A 35 éves férfi elmondta, hogy mielőtt útnak indult fogyasztott alkoholt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az elektromos kerékpár vezetőjét a Tatabányai

Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben büntető feljelentést tettek.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben a járművezető elektromos kerékpárral közlekedik – olyannal, amelyiknek a motorja a 300W-ot nem haladja meg és a motor rásegít a hajtásra, (vagy nem hajtja és csak a motor dolgozik) - akkor annak vezetője elköveti (elkövetheti) az ittas járművezetés bűncselekményét. Úgy járnak el vele szemben, mintha gépjárművet vezetett volna és büntetőeljárás keretében folytatják le a szükséges eljárást. Ezen esetben azonban a járművezető a vezetéstől nem tiltható el, mivel olyan járművet vezetett, mely nem engedélyhez kötött.

Ha a kerékpárt robbanó motor hajtja a motor teljesítményétől függetlenül, az segédmotor-kerékpárnak minősül, amennyiben a motor hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél vagy elektromos motor esetén a legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 4 KW.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya